2021 uden Tilflytterservice er uholdbart – for os alle

2021 uden Tilflytterservice er uholdbart – for os alle
Kenn Kjellberg. Arkivfoto.
| ABONNENT | 9. SEP 2020 • 21:18
Af:
laeserbrevsskribent
| ABONNENT
9. SEP 2020 • 21:18
Synspunkt

Center for Regional- og Turismeforsknings undersøgelse af tilflytningsservicens effekt viste i foråret stærke og positive resultater.

272 børnefamilier er gennem Tilflytterservice flyttet til øen, og derudover har 2200 fået rådgivning, der senere fik dem til at flytte til Bornholm. Alligevel påstår politikerne i forbindelse med det nye kommunalbudget, at der ingen tal og statistik er for Tilflytterservices succes.

Hos DI Bornholm undrer vi os over prioriteringen. Tilflytterservice har været en entydig succes og har for mange virksomheder virket langt bedre og hurtigere end jobannoncer. De bornholmske virksomheder har været hårdt pressede af krisen. Og netop som virksomhederne begynder at komme på benene igen, er Tilflytterservice vigtigere end nogensinde. Hvis vi igen vil have vækst og sikre vores gode bornholmske virksomheder, er det essentielt, at fremtidens arbejdskraft sikres.

Befolkningsprognosen forudser, at den bornholmske befolkning de næste år kun bliver ældre, og at en stor del af arbejdsstyrken skal pensioneres indenfor de næste år, uden der står nok unge klar til at udfylde deres sko. Vi har fortsat brug for en særlig indsats på området – både for at sikre kvalificeret arbejdskraft til vores bornholmske virksomheder, men også for at sikre fyldte skoleklasser og ungdomsuddannelser samt en fremtidig skatteindtægt.

Selvfølgelig er der mange vigtige ting, der skal tilgodeses i et kommunalt budget. Men det er da at skyde sig selv i foden at skære noget, der sikrer vores virksomheders livsgrundlag i fremtiden og dermed også vores fælles velfærd.

Hver tilflytter er en ekstra skatteindtægt for kommunen, og derfor er Tilflytterservice en sikker investering, der tjener sig selv hjem igen.

Det er vigtigt, at kommunens beslutning ikke går i glemmebogen. Og endnu mere vigtigt, at vi finder førstehjælpskassen frem og alle hjælpes ad med at finde en måde, hvorpå Tilflytterservice kan bestå efter nytår og mange år frem.

Kenn Kjellberg, formand for DI Bornholm