Vildt vejr: Max sejler til Ystad uden passagerer

Vildt vejr: Max sejler til Ystad uden passagerer
Ved at sejle Max til Ystad uden passagerer, forventer Bornholmslinjen at sikre normale færgeafgange resten af dagen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
TRAFIK | BORNHOLM | 15. OKT 2021 • 09:44
Niels Ebdrup
Journalist
TRAFIK | BORNHOLM
15. OKT 2021 • 09:44

Bornholmslinjen har lige nu den udfordring, at vinden presser så hårdt på Max, at de ikke kan få den over i Leje 1, hvor den skal samle folk op.

Ved – her til morgen – at sejle Max til Ystad uden passagerer, forventer Bornholmslinjen at sikre normale færgeafgange resten af dagen – trods voldsom vind.

Det fortæller Jesper Maack, Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef.

– Vi har lige nu den udfordring, at vinden presser så hårdt på Max, at vi ikke kan få den over i Leje 1, hvor den skal samle folk op. Så vi sender Max af sted til Ystad tom – uden passagerer. Så kan den afgå til tiden fra Ystad klokken 11.

– De passagerer, der skulle være sejlet fra Rønne klokken 9, samler vi op med Express klokken 10.30, så nogen kommer – desværre – til at vente. Men vi kan samle afgangene, fordi det ikke er ud fra Bornholm, trafikken er voldsom i dag. I dag vender trafikken på den måde, at folk skal til Bornholm, siger Jesper Maack.

Ikke problemer kommende dage

Bornholmslinjen forventer ikke, at lignende problemer vil opstå de kommende dage.

– Umiddelbart ser der ikke ud til at være problemer de kommende dage. Og i løbet af i dag skulle vinden gerne aftage, så resten af dagen bør forgå forholdsvis planmæssigt, siger Jesper Maack.

Her til morgen kommer vinden fra sydvest med omkring 15 m/s, og bølgerne har en højde på mellem 2,5 og 3 meter. Der meldes ikke om forsinkelser på Øresundsbroen.