Valgkampen er startet: Søren Schow i frontalangreb mod Socialdemokratiet
Søren Schow svingede høtyven på grundlovsmødet lørdag. Foto: Berit Hvassum

5. JUN 2021 • 16:55 • AF ANETTE VESTERGAARD • GRATIS

Valgkampen er startet: Søren Schow i frontalangreb mod Socialdemokratiet

POLITIK

Venstres medlemmer var lørdag forsamlet til grundlovsmøde på Hotel Skovly i Hasle Lystskov. Landbrugets formand, Lars-Ole Hjorth-Larsen, indledte med en tale, der i det store hele udtrykte tilfredshed med livet som landmand. 

Undervejs berørte han emner som centralisering af landbruget, mangel på arbejdskraft, generationsskifte og frygten for, at politikerne vil indføre en CO2-afgift og reducere EU-præmien med 20 procent. 

– Det er en alvorlig trussel, som vil skævvride vores erhverv, lød det advarende fra Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Peter Juel-Jensen, der sidder i Folketinget for Venstre, og partifællen Else Merete Knoop fra kommunalbestyrelsen, havde opfølgende spørgsmål, og det samme havde Lisbeth Riemann, der er en af Venstres nye kandidater til kommunalbestyrelsen.

Total nedsmeltning i Byg

Søren Schow stod sidst på talerlisten, men Venstre-formandens tale rettede til gengæld et så lammende angreb mod den nuværende politiske ledelse, at flere i forsamlingen nok tænkte: Ok, valgkampen er startet.

Der er kommunalvalg til november, og Bornholm har med Socialdemokratiet og borgmester Thomas Thors spidsen haft et rødt flertal i denne valgperiode.

– Og det vil vi selvfølgelig gerne se lidt ind i, sagde Søren Schow og tog fat på en systematisk nedsabling af flertallets resultater eller mangel på samme. 

– Vi har vel noget nær en total nedsmeltning i byggesagsbehandlingen, og den stort anlagte borgmesterløsning er blevet en total fiasko, sagde Schow indledningsvist, og så faldt hammeren slag efter slag.

På trods af opsving hænger økonomien ikke sammen, lød det fra Søren Schow. Flytning af medarbejdere internt i kommunen har været et kaos, målet om at skaffe boliger til 42.000 bornholmere i 2028 er endt med et markfirben og nogle flagermus i Rønne syd. Øens virksomheder skriger på arbejdskraft og det samme gør de kommunale virksomheder. I ældreplejen alene er der på nuværende tidspunkt 26 ledige stillinger.  

– Jeg ved ikke hvad borgmesteren har lavet de sidste tre år, men man kan i al fald ikke kalde det at været på forkant, konstaterede Søren Schow, og fortsatte med at opremse de nyeste tal for elever i den bornholmske folkeskole, der ifølge kommunens egen vurdering ikke er uddannelsesparate. 43 procent for 8. klasser, 35 procent for 9. klasser og 36,5 procent for 10. klasser.

– Tænk, at vi har en folkeskole, der leverer dette produkt, sagde Søren Schow, og rundede af med en sviende lussing til kommunens erhvervspolitik.

– Når Dansk Industri måler på erhvervsvenligheden på Bornholm så er vi dumpet ned fra en plads som nummer 55 til plads nummer 87.

Ja, det er ud af 98 kommuner, lød det fra Søren Schow, der sluttede med en direkte hilsen til ærkerivalen Thomas Thors.

– Der kommer stadig virksomheder til Bornholm, der ønsker at etablere sig her. De møder bare ikke en borgmester, der tager imod.SENESTE NYHEDER

16. JUN 2021 • 11:59 • GRATIS
Store festivaler debatterer på Gæstgiveren
16. JUN 2021 • 11:01 • GRATIS
Dantaxi sender grøn forstærkning til Folkemødet
16. JUN 2021 • 09:50 • GRATIS
BAT åbner for kontantsalg igen
16. JUN 2021 • 09:44 • GRATIS
Bornholmslinjen sejler gratis midt på ugen

MEST LÆSTE BORNHOLM

15. JUN 2021 • 07:13 • GRATIS
Endnu en by aflyser sankthans
15. JUN 2021 • 09:19 • GRATIS
Bladtegner udstiller på Christiansø

Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.