Uddannelser samarbejder om særlig filmuge

NOTITS | 2. SEP 2024 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
2. SEP 2024 • 19:00

Studerende fra pædagoguddannelsen overtager undervisningen på ungdomsuddannelse.

I næste uger overtager de studerende på pædagoguddannelsen undervisningen af eleverne fra ungdomsuddannelsen STU Bornholm. For de studerende er samarbejdet en mulighed for at få erfaring med at arbejde med en specifik målgruppe, og samtidig giver det eleverne en anderledes skoleuge samt en mulighed for at udvikle nye kompetencer og færdigheder.

Ugen kommer til at foregå i pædagoguddannelsens nye undervisnings- og læringsrum, Playlab, hvor undervisere og studerende kan eksperimentere og udvikle nye kompetencer i en legende pædagogisk praksis.

Cilja Bro fra pædagoguddannelsen og Naja Lundstrøm fra STU Bornholm fortæller i en pressemeddelelse, at der vil blive arbejdet og eksperimenteret med greenscreen-teknologi, som gør det muligt for eleverne at skabe illusioner i fiktive fantasiverdener.

De to uddannelser kalder det selv en unik og lærerig filmuge, og på STU Bornholm er eleverne vant til at arbejde med film. Sidste år skrev og indspillede de filmen "Olebanden og de tyske guldbarrer" med en spilletid på 33 minutter. Dette års filmuge bliver med fokus på greenscreen-teknologi og giver eleverne mulighed for at udforske deres kreativitet og lære om flere af filmproduktionens mange facetter, fortæller uddannelserne.

Pædagoguddannelsen Bornholm og STU Bornholm beskriver projektet som et eksempel på, hvordan lokale uddannelsesinstitutioner kan arbejde sammen om at skabe nye og meningsfulde læringsoplevelser.

FÅ ABONNEMENT