Tirsdagens leder: Vi skal stå sammen nu!

Tirsdagens leder: Vi skal stå sammen nu!
Jensen i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 31. MAR 2020 • 14:40
Af:
oejvind-hesselager
| ABONNENT
31. MAR 2020 • 14:40
Det strammer alvorligt til på Bornholm nu. Sorte tirsdag har ramt øen.

Jensen-Group, verdens største producent af vaskerisystemer fyrer 77 medarbejdere. Det kan trække varige spor langt ind i mange bornholmske hjem. Hvad sker der med arbejdspladserne hos Jensen på sigt?

– Vores forventning er, at det vil tage op til halvandet år før vi er tilbage på normalt niveau, lyder det fra direktør Morten Rask.

Med andre ord – det ligner ikke en sæsonbetinget fyringsrunde. Men en konjunkturbestemt, der måske bider sig fast i længere tid.

Koncernen Kadeau, der på Bornholm driver en etstjernet Michelin-restaurant og Hotel Nordlandet i Sandvig, er begæret konkurs.

Dermed er et gastronomisk ikon slettet fra den bornholmske selvbevidsthed. Hvad betyder det for øens renommé i årene frem? Og for turismen? For de ansatte?

– Det er ikke forsvarligt at drive videre, siger Magnus Klein Kofoed til Bornholms Tidende.

Det er alvorlige ord, når de kommer fra en branche, hvor mange er trænede i at drive butikken på regnskaber, der balancerer i det røde felt.

 
Spørgsmålene om Bornholms
fremtid er mange

 

Spørgsmålene om Bornholms fremtid er mange. Og det kræver en opsøgende, uafhængig og nysgerrig avis at gå i dybden med svarene. Det rammer dybt nu. Og derfor kommer der også her en helt usædvanlig appel fra din avis.

Når erhvervslivet fryser til is og bremser alle aktiviteter, så udebliver annoncerne til avisen også. Det betyder, ganske paradoksalt, at samtidigt med, at avisen får større og større betydning i dækningen af krisen, så vi kommer samlet igennem den, der forsvinder en del af vores indtægter. Dag for dag.

Som du kan se i denne udgave af Bornholms Tidende, rækker vi nu ud efter bornholmerne. Vi gør hver dag alt for at være der for jer. Nu har vi brug for, at I er der for os. Endnu flere. Derfor får nye læsere, der ikke er med om bord, et godt tilbud.

I krisen arbejder kreativiteten. På hele øen. Det beskriver vi hver dag i avisen. Vi har også selv brugt krisen til at omlægge redaktionen. Væk er lokalredaktionerne,

som du kender dem. For når det kommer til stykket, og vi er under pres, så er vi for lille et samfund til at se os som fem klart adskilte dele båret af bynavne. Så er vi et større hele.

Vi fortsætter selvfølgelig udviklingen af avisen. Under krisen. Og efter. Og vi fortsætter med at dække livet som det leves på øen. Hos familierne. Hos erhvervslivet. I gader og stræder og aktivitetshuse og turistattraktioner.

For selvfølgelig kommer Bornholm igennem det her. Lige nu ryster båden. Men Bornholm har været ude i blæsevejr og krise før. Vi skal huske, at vi står på et stærkere fundament end nogensinde før.

Og at samfundet langsomt åbner op igen. Når det sker, ser vi meget gerne, at flere er blevet en del af fællesskabet omkring Bornholms Tidende.