Stille genåbning i tyk tåge: Nogle elever kom lidt tidligere end normalt

Stille genåbning i tyk tåge: Nogle elever kom lidt tidligere end normalt
Søndermarksskolens elever samles klassevis på deres forskellige mødesteder udenfor, inden de går med deres klasse ind på skolen. Foto: Holger Larsen
| ABONNENT | 1. MAR 2021 • 10:32
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
1. MAR 2021 • 10:32

SKOLE

To grader og en tyk tåge. Vejrguderne var ikke i det milde hjørne, da de store skoleelever mandag morgen vendte tilbage til de bornholmske grundskoler.

Det triste vejr kunne dog ikke ødelægge gensynsglæden på Søndermarksskolen i Rønne. Et enkelt kram blev der nok uddelt, selv om det ikke var efter coronaforeskrifterne. Men ellers var det ret afdæmpet.

Skoleleder Tina Duermin kunne dog godt få øje på nogle forskelle, da hun 10 minutter før de store elevers mødetid kom ud for at tage imod ved rundkørslen bag Søndermarkshallen.

– Hej, drenge, kommer I allerede, hilste hun på en lille flok drenge, der kom cyklende.

– Nogle af eleverne plejer at komme i sidste sekund. Det gør de da ikke i dag, tilføjer Tina Duermin.

Elevrådsformand Astrid Schmidt og skoleleder Tina Duermin var begge glade for, at de store elever nu er tilbage på Søndermarksskolen. Foto: Holger Larsen

Mødesteder

Eleverne er i minutterne op til mødetid ved at samles klassevis på deres udendørs mødesteder. Det er der ikke noget nyt i. Sådan gjorde man også sidste år, og selv om det er over to måneder siden, at de store elever sidst var i skole, kan de sagtens finde frem til deres mødesteder.

Alle klasser har også deres eget udeområde til pauserne, så man kan holde dem i deres "klassebobler".

Trafikken ind og ud af klasselokalerne bliver mindsket ved, at klassen har de samme to voksne hele dagen, og man har kun et eller to fag.

– Sådan var det også sidste år, og det er jo stadig nødundervisning frem til sommer. Vi oplevede sidste år, at det var en succes, når eleverne på den måde fik mulighed for at fordybe sig i et fag, siger Tina Duermin.

Reglerne foreskriver, at der i alle pauser er voksne til stede hos eleverne, og at alle elever skal blive på skolen.

0.-4. klasserne har været i skole i et stykke tid, og Tina Duermin har glædet sig til at få de store elever tilbage:

– Hjemmeundervisningen har fungeret godt, men det her er alligevel noget andet. Her kan vi mødes ansigt til ansigt, og eleverne møder deres kammerater og andre mennesker på deres egen alder, og det er lettere for dem at få hjælp af en voksen, siger Tina Duermin.

Samtykkeerklæringer

I forberedelserne til at tage imod de store elever har man kunnet læne sig op af sidste års erfaringer.

Noget af det nye er, at man skal kunne tilbyde test to gange om ugen til ansatte og elever over 12 år. Man har derfor bedt forældre til 12-14 årige børn om samtykkeerklæringer til, at deres børn kan testes, mens elever over 15 år selv kan tage stilling til, om de vil testes.