Se kortet: Her er danske bilister ramt af stenslag

Se kortet: Her er danske bilister ramt af stenslag
Arkivfoto
POLITI | YSTAD | 23. JUN 2021 • 14:11
Sofie Møller
Journalist
POLITI | YSTAD
23. JUN 2021 • 14:11

Tirsdag aften meldte svensk politi ud, at de i alt har modtaget omkring 45 anmeldelser om voldsomme stenslag mod bilister på E65. Onsdag oplyser Ewa-Gun Westford fra svensk Polisregion Syd til Bornholms Tidende, at antallet af anmeldelser nu er oppe på 50.

Alene onsdag formiddag var der tre tilfælde af biler, som blev ramt af sten tre forskellige steder på E65, oplyser Ewa-Gun Westford til Tidende.

Det svenske politi arbejder på højtryk for at løse sagen. De har de seneste dage kortlagt anmeldelserne og har nu rettet blikket mod borgere, der bor i nærheden.

– De kender området. De skal holde øje og tage kontakt til os, hvis de ser noget, siger Ewa-Gun Westford til TV2 Bornholm.


Grafik: Christina Skovmose

To steder går igen

Som følge af henvendelser fra ramte bilister og en gannemgang af kommentarer på facebookgruppen Pendlernet Bornholm har Tidende udformet et kort, der viser, hvor de fleste bilister er blevet ramt. Også BT beretter om samme punkter fra kilder, de har talt med.

Især to steder går igen. Det første sted, flere fortæller om, er 15-20 kilometer fra Ystad. Her ligger en restaurant ved navn Fars Hatt, men lidt vest for restauranten ligger et blåt hus, der er gemt væk bag buskads og træer.

En af de ramte bilister husker, at det var her, de blev ramt, da de netop havde undret sig over, at nogen gider bo så tæt op ad en motorvej. En række andre bilister er også sikre på, at det var nær huset, de blev ramt.

Det andet sted er længere mod øst ved byen Rynge. Heromkring fortæller flere bilister også, at de er blevet beskudt med sten, og enkelte er ramt med møtrikker.

Langt størstedelen af de biler, der er blevet ramt, ser stadig ud til at være danske, fortæller svensk politi.