Steen fra Aarsdale blev ramt af stenslag: Nu deler han sin teori med svensk politi

Steen fra Aarsdale blev ramt af stenslag: Nu deler han sin teori med svensk politi
Steen Jørgensen ombord på Express 1 sent tirsdag aften, da han samme med sin samlever Birthe Skram var på vej retur med bilen, som fik forruden delvist smadret. Foto: Torben Østergaard Møller
STENSLAG | SKÅNE | ABONNENT | 24. JUN 2021 • 12:25
STENSLAG | SKÅNE | ABONNENT
24. JUN 2021 • 12:25

Eva-Gun Westford fra svensk politis polisregion Syd videreformidlede onsdag til en erfaren kollega et telefonnummer til Steen Jørgensen fra Aarsdale. Steen Jørgensen havde tirsdag aften sammen med sin samlever Birthe Skram fået afbrudt rejsen gennem Sverige af et lettere brutalt møde med en sten.

De to havde kursen sat mod Sjælland på E65, men turen stoppede brat, da de 13-14 kilometer uden for Ystad fik forruden på deres bil delvist smadret af en nævestor sten, som helt ud af det blå pludselig ramte ruden.

– Jeg ved, at det er min kollegas intention at tage kontakt til Steen Jørgensen, siger Eva-Gun Westford til Bornholms Tidende.

Hun forklarer, at svensk politi er nysgerrig efter at høre nærmere om hans teori i forhold til, hvorfra stenen eventuelt kom.

Fra lastbilen?

Til Bornholms Tidende har han sagt, at forruden blev ramt, netop som han var trukket ud for at overhale en lastbil, og at det var hans indtryk, at stenen kunne komme fra førerhuset på lastbilen.

Torsdag morgen ved nitiden blev han ringet op af den svenske betjent, fortæller han.

– Jeg forklarede ham, at jeg mente, at stenen kunne komme fra lastbilen, og at jeg brugte udelukkelsesmetoden i forhold til, hvem der kunne ramme vores bil. Og den sten, der ramte bilruden, hoppede jo efterfølgende ud mod autoværnet i midterrabatten, kunne vi se, da jeg senere sammen med politiet fandt den, siger han.

– Men var den blev kastet fra rabatten ovre fra den modkørende vejbane, mener jeg, den ville hoppe videre over mod rabatten i vores side eller hen over taget på bilen. Så jeg synes kun, stenen kan komme enten fra lastbilen eller måske fra en modkørende bil.

Den svenske betjent var også nysgerrig efter, om der var nogle karakteristika ved den lastbil, Steen Jørgensen var ved at overhale, som han kunne fortælle om.

– Men jeg så jo kun sættevognen, siger Steen Jørgensen.

– Jeg nåede ikke at se førerhuset, så jeg kan intet sige om, hvorvidt det var en Volvo eller Scania, eller hvad det nu kan være. Det så jeg simpelthen ikke. Men jeg synes, det er godt, at svensk politi udviser lidt interesse for sagen.