Tre nye tilfælde onsdag formiddag: Svensk politi intensiverer jagten på E65

Tre nye tilfælde onsdag formiddag: Svensk politi intensiverer jagten på E65
– Vi har holdt stabsmøde og vil nu skrue op for tempoet i efterforskningen, siger Ewa-Gun Westford, pressetalsperson i polisregion Syd. Foto: Polisen/Anna Hermansson
STENSLAG | SKÅNE | ABONNENT | 23. JUN 2021 • 17:04
STENSLAG | SKÅNE | ABONNENT
23. JUN 2021 • 17:04

Under et stabsmøde i den svenske politiregion syd onsdag eftermiddag er det blevet besluttet at intensivere indsatsen mod de stenkast, som man må formode, der er tale om snarere end stenslag, hvor i alt 50 biler siden april har fået knust forruden i forskellige grader, da de kørte på E65 mellem Ystad og Øresundsbroen.

Alene onsdag formiddag var der tre tilfælde af biler, som blev ramt af sten tre forskellige steder på E65, oplyser Ewa-Gun Westford, som er pressetalsperson i polisregion Syd.

– Så det er eskaleret, siger hun.

Det er sket for 50 bilister, og det er meget farligt. Folk kan komme til skade, og det vil vi ikke risikere. Derfor strammer vi endnu mere op.

Ewa-Gun Westford, pressetalsperson i polisregion Syd

Hvad gør I nu?

– Vi arbejder operativt på opgaven og er til stede med alle ressourcer, naturligvis. Vi har holdt stabsmøde og vil nu skrue op for tempoet i efterforskningen. Vi forbereder os på det, som vi kalder digital dørknackning, som indebærer, at vi scanner området og plukker alle, som bor langs strækningen ud, så vi kan ringe rundt til dem og udspørge dem om, hvorvidt de har nogle oplysninger, som kan være relevante.

– Vi er nødt til at se på alle muligheder nu. Det er sket for 50 bilister, og det er meget farligt. Folk kan komme til skade, og det vil vi ikke risikere. Derfor strammer vi endnu mere op, siger Ewa-Gun Westford.

Det er sket 50 gange siden april, men alene onsdag formiddag tre gange, hvad siger det jer?

– Ja, man kan sige, at det eskalerer. Det kan hænge sammen med, at der nu er megen opmærksomhed om det, fordi der er meget i medierne. Vi bemærker også, at nogle folk, som skal til Ystad, nu vælger at køre en anden vej, fordi de er forskrækkede og ikke tør køre på E65.

Hvem var med på stabsmødet i dag?

– Det var folk fra politiet, men vi har også haft kontakt til kommunen i både Skurup og Ystad for at se, om vi på nogen måde kan hjælpe hinanden. Det er en svær opgave for politiet, siger Ewa-Gun Westford.