RVV: God økonomi i både vand og varme

RVV: God økonomi i både vand og varme
RVV solgte 201.899 GJ varme i de sidste otte måneder af 2019. Man havde budgetteret med et salg på 185.200 GJ. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 27. AUG 2020 • 08:04
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
27. AUG 2020 • 08:04
ENERGI

Både vand- og varmeselskaberne under RVV amba har særdeles gode og robuste regnskaber, lød den overordnede melding fra formand Ingolf Lind-Holm, da han i bestyrelsens beretning var inde på økonomien.

Selskabets økonomichef Tommy Jensen aflagde årsrapporten og kunne blandt andet fortælle, at der i Rønne Vand ikke er nogen gæld, mens Rønne Varme på de otte måneder, regnskabet dækker, har afdraget syv millioner kroner på gælden, således at man nu skylder 53 millioner kroner.

Den seneste årsrapport dækker de otte sidste måneder af 2019, efter at RVV har omlagt regnskabsåret til at følge kalenderåret.

Det fremgik også for Rønne Varmes vedkommende, at der i disse år afskrives mere på anlæggene, end der investeres i disse, og at anlægsaktiverne har en større værdi end den lange gæld. Rønne Vand afskriver for øjeblikket også mere, end man investerer.

Der vil være udsving

– Vi skal som forbrugerejet selskab ikke tjene penge. Hvis vi gør det, sætter vi priserne ned. Målet er, at Rønne Varme og Rønne Vand skal have resultater tæt på 0 kroner. Men der vil være udsving fra år til år, forklarede Ingolf Lind-Holm.

Regnskabet for vandet gik næsten i nul, da der var et overskud på knap 22.000 kroner. Varmen havde et plus på godt en million kroner. Men den overdækning vil være væk ved slutningen af i år, oplyste direktør Erik Steen Andersen.

RVV solgte lidt mere varme end ventet i de otte måneder af 2019, som regnskabet omfatter. Det blev forklaret med, at det var lidt koldere end i de samme måneder året før.

Vandforbruget var en lille smule mindre end ventet.

 
 

80

Der var cirka 80 deltagere i Rønne Vand og Varmes (RVV) generalforsamling onsdag aften på Hotel Griffen.

Dermed var interessen for generalforsamlingen nok lidt større, end man har været vant til, men heller ikke så stor, som nogen måske kunne have ventet efter den store prisforhøjelse på fjernvarmen i Rønne og slagsmålet med Bornholms Energi og Forsyning. På Facebook har der således været mange opfordringer til at møde op.

RVV havde forberedt muligheden for at sætte en skærm op i et andet lokale, hvorfra man så også kunne være med, men det blev ikke nødvendigt.