Region Hovedstaden indgår corona-bonusaftale med sygeplejersker
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, der her ses til den digitale indvielse af Bornholms Hospitals teleambulatorier i oktober, er taknemmelig for de hospitalsmedarbejdere, der melder sig til covid-beredskabet og tager endnu en tørn efter et hårdt år. Arkivfoto: Jacob Jepsen

19. DEC 2020 • 11:17 • AF JAKOB-NOERMARK • GRATIS

Region Hovedstaden indgår corona-bonusaftale med sygeplejersker

SUNDHED

Fredag aften offentliggjorde Region Hovedstaden, at regionen har indgået aftaler med flere personaleorganisationer, blandt andet Dansk Sygeplejeråd og HK, om vilkårene for at tage frivillige ekstravagter på hospitalerne og indgå i corona-beredskabet.

Aftalen sikrer medarbejderne på hospitalerne en kontant bonus, hvis de slutter sig til corona-beredskabet. Deltagelsen i beredskabet indebærer, at man kan blive flyttet til afdelinger, der behandler patienter med covid-19. For sygeplejersker betyder aftalen, at man vil få 3.000 kr. om måneden ekstra i løn, hvis man melder sig til beredskabet. Desuden modtager sygeplejersker også 1.500 kroner ekstra, når man træder ind i beredskabet og igen når man træder ud. Derudover kommer en honorering for vagtplansændringer, som en intern overflytning indebærer, oplyser Region Hovedstaden. Hvis et fridøgn bliver rykket, betyder det eksemplevis, at man får cirka 1.300 kroner i gennemsnit per fridag.

Tager man frivillige vagter på egen afdeling, modtager man som fuldtidsansat 180 procent af den sædvanlige løntakst.

Dødtrætte af corona

Region Hovedstaden er en af de sidste regioner, der har forhandlet sig frem til en aftale med sygeplejerskerne.

– Jeg ved, at personalet er dødtrætte af corona og bare gerne ville have lov til at holde en fredelig jul med deres familier, så derfor er jeg meget taknemmelig for, at der er medarbejdere, der melder sig og tager endnu en ekstra tørn. Og selvfølgelig skal de have en passende honorering for det, siger regionsrådets formand, Sophie Hæstorp Andersen, i en pressemeddelelse.

Efter gennemførslen af forhandlingerne med blandt andre sygeplejerskernes fagforening har Region Hovedstaden nu aftaler på plads med de fleste personaleorganisationer. Der udestår dog fortsat forhandlinger med visse FOA-grupper og DBIO, der organiserer bioanalytikerne, oplyser Region Hovedstaden.

Som i resten af samfundet er smittetallene stigende hos sundhedspersonalet i frontlinjen.

I uge 50 blev der ifølge Dansk Sygeplejeråd registreret 388 smittede sygeplejersker på landsplan, og tallet er højere end de forrige uger.

– I sidste uge blev 1.808 testet positive i sundhedsvæsenet. Det svarer til en stigning på en uge på 72 procent, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde tidligere på ugen.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.