Rally er aflyst, men der vil alligevel være gamle biler på vejene

Rally er aflyst, men der vil alligevel være gamle biler på vejene
Årets veteranbilrally er aflyst. Det skulle have fundet sted i den kommende weekend. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 3. JUL 2020 • 13:13
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
3. JUL 2020 • 13:13
FRITID

Bornholm Rundt for veterankøretøjer er aflyst. Det skulle have fundet sted i weekenden 4.-5. juli.

Arrangementet har på det seneste været omtalt i både Denne Uges Bornholm og Rytterknægten – som om det skulle finde sted. Men det gør det altså ikke. Også dette arrangement blev offer for coronavirussen og forsamlingsreglerne. Vi iler derfor med oplysningen om, at det er aflyst, så ingen tager turen til cirkuspladsen i Allinge forgæves i håb om at se en parade af flotte, gamle biler.

– Vi aflyste allerede i påsken. Der var på det tidspunkt tilmeldt 150 køretøjer, så vi regnede med at komme op på 180-190 køretøjer, som vi har været de senere år. Men sådan skulle det ikke være, siger Palle Kejlstrup, formand for Bornholms Motor Veteraner.

Nogle kommer alligevel

Men der vil alligevel være en del veterankøretøjer (det vil sige 35 år +) på de bornholmske veje i de kommende dage.

– Der er kommet en del herover med deres veteranbiler. De havde allerede bestilt færgebilletter og hotel, da vi aflyste. Der er nogle, der har været med hver eneste gang i de seneste 15-20 år, hvor det er blevet en fast tradition, at de er på Bornholm i den første uge af juli. Jeg har sagt til dem, at de bare kan køre med, når vi på søndag laver en tur fra Bornholms Automobilmuseum, hvor vi afhængig af vejret regner med at ende med vores frokostmadkurve oppe ved Domen, siger Palle Kejlstrup.

– Vi kan sagtens arrangere ture med 10-20 biler, hvor der i gennemsnit er to i hver, og vi har genoptaget vores sædvanlige program. Vi var i Brændesgårdshaven forleden. Men det ville ikke være forsvarligt at gennemføre Bornholm Rundt med 300-400 deltagere plus alle dem, der kommer og kigger på bilerne søndag morgen. De fleste af os er jo også ældre mennesker, der er i risikogruppen, tilføjer veteranbilformanden.

Stor opbakning til 2021

Palle Kejlstrup ærgrer sig over aflysningen af årets Bornholm, men kan til gengæld glæde sig over god opbakning fra de tilmeldte:

– Vi tilbød de tilmeldte, at de kunne få deres penge tilbage, men 80 procent af dem valgte at lade os beholde pengene og få overført deres tilmelding til næste år, siger Palle Kejlstrup.

Og til den tid vil Bornholm Rundt igen få cirkuspladsen i Allinge som mødested, oplyser formanden.

– Det er bare det bedste sted for os. Der er Domen, hvor vi kan servere morgenmad, og der er toiletter.

 
 

42

Bornholm Rundt for veterankøretøjer er blevet arrangeret af Bornholms Motor Veteraner siden 1976.

Det har fundet sted 42 gange, idet arrangementet ikke er blevet gennemført i årene 1978 og 1999 – og ikke bliver det i 2020.