Pengegave til køkken i Østermarie gavner skole i Olsker

Pengegave til køkken i Østermarie gavner skole i Olsker
Både elever og lærere fra Kildebakken og Sussie Holmtoft fra Det Levende Køkken var til stede, da Christian Thøgersen overrakte donationen fra LB Foreningen. Eget foto
NYHED | 19. AUG 2024 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
19. AUG 2024 • 15:30

Donation fra LB Foreningen går til at lære børn om klima og biodiversitet.

Taknemmelighed er den dominerende følelse hos Sussie Holmtoft, som står i spidsen for Det Levende Køkken i Østermarie, der lige har modtaget en pengegave fra LB Foreningen. Der er tale om en donation på 16.500 kroner, som kommer eleverne på Kildebakken i Olsker til gode.

Det Levende Køkken fokuserer på brugen af lokalt producerede råvarer og på at danne fællesskaber gennem madlavning. For tiden er grønne proteiner det store omdrejningspunkt, og det hele bliver samlet i undervisningsforløbet "Klima og biodiversitet i børnehøjde", der er målrettet elever med vidtgående fysiske og/eller psykiske handicap.

– Vi er meget taknemmelige for denne støtte fra LB Foreningen. Donationen vil gøre det muligt for os at tilbyde eleverne en hands-on oplevelse med bæredygtighed, hvor de får mulighed for at høste og forarbejde de råvarer, de har plantet, siger Sussie Holmtoft i en pressemeddelelse.

Hun tilføjer, at der også vil blive arbejdet praktisk med at bygge insekthoteller og fuglekasser, som hun tror, eleverne vil få stor glæde af.

Glad for at støtte

Pengene blev overrakt af Christian Thøgersen, som er LB Foreningens lokale repræsentant på Bornholm. På foreningens vegne er han glad for, at den kan være med til at sætte fokus på biodiversitet og bæredygtighed på Bornholm.

– Vi er utroligt glade for, at vi med denne donation kan støtte op om det fantastiske arbejde, Sussie og de andre går og laver, siger han i pressemeddelelsen.

LB Foreningen ejer privatforsikringsselskabet LB Forsikring, der består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring og Bauta Forsikring. Foreningen har over 440.000 medlemmer, som repræsenteres af 70 delegerede, der blandt andet står for velgørende uddelinger i deres regioner.

Kildebakkens undervisningsforløb strækker sig fra august til november.



FÅ ABONNEMENT