Parkeringspladsen ved Kongemindet lukkes

 Parkeringspladsen ved Kongemindet lukkes
Parkeringspladsen ved Kongemindet lukkes inden sommerferien. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. APR 2021 • 07:38
| ABONNENT
14. APR 2021 • 07:38

PARKERING

Naturstyrelsen har netop udvidet antallet af parkeringspladser i Ekkodalen, og snart kommer turen til Kongemindet, Bornholms højeste punkt på Rytterknægten, der i dag er et af øens største samlingssteder for mountainbikere.

Her er Naturstyrelsen i øjeblikket ved at flytte parkeringspladserne fra området ved Kongemindet og ned langs Kongemindevejen.

Turister og mænd i lycra

Tanken er, at selve pladsen ved Kongemindet skal være bilfri zone, forklarer Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm.

– Der er efterhånden så mange gæster på Kongemindet, og det er forskellige brugergrupper med meget forskellige behov. Nogle er tyske turister på bustur, andre er ældre mænd i lycra, siger skovrideren.

Tanken er, når bilerne er væk, at dele området op i en stille zone ved kaffeudskænkningen, og så et lidt mere livligt område på sydsiden for cyklister og andre motionister.

Forelsket i store egestammer

Naturstyrelsen arbejder nu på at skaffe midler til at markere grænsen mellem de to områder med plinte i egetræ og granit, som dem der allerede findes ved Cirkelstien og Hammershus Besøgscenter.

– Jeg er lidt forelsket i de der store egestammer. De er vedligeholdelsesfri, de giver æstetisk genkendelse, og så er de meget bornholmske, siger Søren Friese.

Der skabes plads til cirka 60 personbiler på en ene side og fem busser på den anden side af vejen. Parkeringspladsen ved Kongemindet lukkes ifølge Søren Friese inden sommerferien.