Opråb fra partier til Folkemødet: – Sæt jer ned og snak med Bornholm og Allinge

Opråb fra partier til Folkemødet: – Sæt jer ned og snak med Bornholm og Allinge
Det er blevet for dyrt at overnatte i Allinge, lyder det fra flere folketingspolitikere, som undlader at tage til Folkemødet i år. Foto: Jakob Nørmark
NYHED | ALLINGE
17. JUN 2022 • 12:00
Jakob Nørmark
Journalist

Flere folketingspolitikere undlader i år at tage til Folkemødet, fordi det er blevet dyrere at overnatte i nærheden af Allinge. Det skriver Politiken.

Venstres Torsten Schack Pedersen har tidligere betalt 15.000 kroner for at leje et hus i Allinge hele Folkemøde-ugen, men det er nu blevet endnu dyrere, og derfor valgte han at rejse frem og tilbage torsdag.

– Jeg ville gerne være derovre; jeg har deltaget i, jeg ved ikke hvor mange debatter gennem årene, men skal jeg bruge det samme, som det koster at tage på ferie, begynder det at være lidt svært at se logikken. Det er ikke klynk, bare en konstatering, siger Torsten Schack Pedersen til Politiken.

Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier opfordrer bestyrelsen for Foreningen Folkemødet til at ”sætte sig ned og snakke med Bornholm og Allinge” om prisudviklingen.

Også Socialdemokratiets partisekretær vurderer, at udgifterne til overnatning er en risiko for Folkemødets fremtid.

– Jeg hører i stigende grad fra vores folketingsmedlemmer, at de har en udfordring med priserne. Derfor mener jeg, at der er mørke skyer i horisonten i forhold til det, jeg ser som en af de vigtigste ting for folkemødet: At folket har mulighed for at møde beslutningstagerne, siger Socialdemokratiets partisekretær Lasse Ryberg til Politiken.

I artiklen afviser Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), at Folketinget kan dække udgifterne til at indlogere medlemmerne på Bornholm.