Sommerhit til jul: Populær Svaneke-aktivitet på programmet i december

Sommerhit til jul: Populær Svaneke-aktivitet på programmet i december
Svaneke tænder juletræet fredag. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | SVANEKE | ABONNENT | 24. NOV 2021 • 11:30

Startskuddet til julemåneden i Svaneke sker fredag, når byens store juletræ tændes på torvet og indleder et stort juleprogram.


På fredag ankommer julen for alvor i Svaneke, når juletræet tændes på Svaneke Torv. Byen er julepyntet med blandt andet 44 jern-juletræer.

Fredag klokken 15 er der adventsmusik i Svaneke Kirke, så er stemningen ligesom slået an, inden juletræet på Torvet tændes klokken 16. "Nissemor" og Fritz Madsen synger og spiller for, mens børn og voksne går om træet. Der er godteposer til alle børn.

Samtidig åbner Svaneke Friskole sin julebazar i Søllingsgård og i Brænderigænget.

Skolen har spredt boderne ud og lavet ensretning på turen rundt mellem boderne af hensyn til corona, og der vil være håndsprit ved alle boder.

Efter juletræstænding og julebazar fredag har Svaneke også resten af december et stort juleprogram.

Blandt andet er der for anden gang arrangeret særlige jule-hønseskidninger. Den aktivitet plejer at være meget populær om sommeren.  Fra 1. december åbnes hver dag dagens låge rundt i butikker og andre steder i Svanekes store by-julekalender. En juleskattejagt er også på progammet i december. Derimod er der ikke i år torvefolkets julemarked i Pakhuset, men det skyldes ikke, som man kunne tro, corona, men derimod at lokalerne ikke er ledige, oplyser Jesper Vigel, formand for Svaneke Handelsstandsforening.