Nyvalgt spidskandidat trækker sig fra Nye Borgerlige: 'Det er direkte udemokratisk'
24. MAR 2021 • 10:47 • AF JAKOB NØRMARK • GRATIS

Nyvalgt spidskandidat trækker sig fra Nye Borgerlige: 'Det er direkte udemokratisk'

POLITIK

Michelle Boss Weie blev i februar valgt som Nye Borgerliges spidskandidat til efterårets kommunalvalg af partiets medlemmer på Bornholm. Blot en måned senere har hun valgt at udtræde af Nye Borgerliges lokalbestyrelse, trække sig som spidskandidat og melde sig ud af Nye Borgerlige.

Det sker efter et bestyrelsesmøde i søndags, hvor hendes politiske visioner mødte kritik, skriver hun i en mail til Bornholms Tidende. Ifølge Michelle Boss Weie endte mødet med, at hun reelt blev vraget som spidskandidat.

"Mine værdier, som et flertal af medlemmerne har bakket op om, faldt ikke længere i bestyrelsens smag. Medlemmerne er ikke blevet hørt i denne sag. Uden en medlemsafstemning vedtog bestyrelsen, i strid med deres egne vedtægter, at indsætte Phillip Brandt som spidskandidat," skriver Michelle Boss Weie.

"Dette er efter deres egne vedtægter ikke lovligt og dermed ugyldigt. Det er direkte udemokratisk. De har ikke bare ført undertegnet, men også medlemmerne bag lyset."

Den nu tidligere spidskandidat føler, at resten af bestyrelsen har forsøgt at bebrejde hende for partiets "ikke-eksisterende lokalpolitik", skriver hun og påpeger samtidig, at andre i partiet som Philip Brandt før har opstillet til kommunalvalg.

Michelle Boss Weie har været medlem af Nye Borgerlige i cirka et år. Hun gik først og fremmest ind i politik for de socialt udsatte og børnene, skriver hun.

"Jeg siger fra. Det er også den værdi, jeg lærer mine børn," skriver hun.

"Jeg vil nu forbeholde mig betænkningstid og finde ud af, hvorfra og hvordan jeg vil arbejde videre for mine politiske værdier."

Bornholms Tidende følger op på sagen.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.