Nordlandets Rideklub holdt fastelavn højt til hest

Nordlandets Rideklub holdt fastelavn højt til hest
Mathilde Bendixen red sit fastelavnsridt som påfugl. Privat foto
| ABONNENT | 15. FEB 2021 • 14:07
| ABONNENT
15. FEB 2021 • 14:07

FORENINGSLIV

Weekendens fastelavn blev for manges vedkommende meget anderledes, end den plejer, fordi de nuværende coronarestriktioner betyder afstand og forsamlingsforbud.

Hos Nordlandets Rideklub havde de lagt hovederne i blød for at finde på en aktivitet, der kunne markere fastelavn og samtidig overholde alle coronaregler.

 

Det er en kæmpegave,
at vi har et lokalt erhvervsliv,
der bakker op

 

Løsningen blev et fastelavnsridt hver for sig. Det fortæller Sabine Unterberger Kofod, der er medlem af foreningen, ansvarlig for klubbens café og idékvinde bag den alternative fastelavnsfest.

Mynte Hald deltog i fastelavnsridtet som cowboy. Privat foto

– Vi var jo nødt til at finde på en coronavenlig version. Vi må maksimalt være fem personer i ridehallen, så vi kunne ikke gennemføre fastelavn der. Vi læste om forskellige løsninger på nettet og tænkte, at vi kunne gøre Bornholm lidt ekstra farverig og opfordre folk til at ride en tur i udklædning. Og så var vi jo bare heldige, at vi fik så fantastiske vejr, siger Sabine Unterberger Kofod.

Stor opbakning

Nordlandets Rideklub har ifølge Sabine Unterberger Kofod omkring 70 medlemmer, men fastelavnsridtet blev slået op som en aktivitet for hele Bornholm på rideklubbens egen facebookside og på Distrikt 6' facebokkside, som er for alle ryttere på Bornholm.

Helma Brandt vandt fastelavnsridtets udklædningskonkurrence med sin udklædning som fisker. Privat foto

Der var ifølge Sabine Unterberger Kofod stor interesse for at deltage.

– Der var virkelig god respons på idéen. Der var over 60, der deltog. Det havde vi slet ikke regnet med. Det var rigtig spændende, at der også var medlemmer fra andre klubber, som deltog, og at det var unge som gamle, siger hun.

Deltagerne overførte et beløb til rideklubben over mobilepay og fik et startnummer og dermed et lod til lodtrækningen af præmier, som det lokale erhvervsliv havde sponsoreret.

– Det er en kæmpegave, at vi har et lokalt erhvervsliv, der bakker op om foreningslivet og arrangementer som det her. Alle klubber bløder lige nu, fordi vi ikke kan det, vi plejer, og i sådan en situation er det vigtigt, at nogen bakker op. De sponsorerede gaver er et plaster på såret, fordi vi så ikke selv skal ud og bruge klubbens penge på præmier, men stadig kan udlodde nogle gode ting til næsten alle, der deltog, siger Sabine Unterberger Kofod.

En svær tid 

Rideklubben er som mange andre foreninger ramt af coronarestriktionerne, også selv om det ellers er en sport, der er til at dyrke udenfor, fortæller Sabine Unterberger Kofod.

Sabine Unterberger Kofods datter, Louise, var med til fastelavnsridtet. Hun var klædt ud som oprindelig amerikaner i dagens anledning. Privat foto

– Det er ikke meget aktivitet i klubben lige nu, og det er svært, at vi ikke kan mødes. Man kan selvfølgelig ride udendørs, men det er svært med de små, for de er ikke altid trafiksikre. Vi savner at undervise, holde stævner og ja, bare at være sammen. Der er et enormt stort fællesskab i rideklubben, som vi ikke kan dyrke lige nu. Det er jo ikke bare at ride, men også tiden vi har sammen i stalden og mødet med hinanden på tværs af alder, siger hun.

Medlemmerne kan fortsat bruge Nordlandets Rideklubs ridehal, så længe de er under fem personer.

Sophia og Lykke Holm var klædt ud som politibetjente, og hesten Humle var tyvknægten, de havde fanget. Privat foto

Men stævnerne er aflyst, og det går ud over både pengekassen og det sociale, fortæller Sabine Unterberger Kofod.

– Hele setuppet omkring stævnerne savner vi. Der ligger jo et masse praktisk arbejde forud og under stævnerne, og det giver så meget til fællesskabet, når vi løfter den opgave sammen. Klubben tjener også penge på stævnerne og cafésalget i forbindelse med dem. Alt det mangler vi jo nu, siger hun.

Ifølge Sabine Unterberger Kofod er Nordlandets Rideklub gået glip af to større stævner, klubbens julearrangementer og klubfest, hvor der plejer at komme penge i klubbens kasse.

Derfor har klubben også søgt DIF og DGIs foreningspulje, som foreningerne kan søge om støtte fra, hvis man har mistet indtægter under corona.