Mejeriet sætter mælkeprisen op igen

Mejeriet sætter mælkeprisen op igen
Kim Larsen (tv) og Per Olesen, henholdsvis formand for bestyrelsen og direktør på Bornholms Andelsmejeri. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 28. MAR 2021 • 12:41
| ABONNENT
28. MAR 2021 • 12:41

ERHVERV

Som følge af et drastisk fald i eksporten til udlandet på grund af covid-19 så Bornholms Andelsmejeri sig i august sidste år nødsaget til at sænke afregningsprisen til leverandørerne med 25 øre per kilo mælk.

Faldet i afregningspris, der primært skyldtes en markant nedgang i eksporten af ost, medførte i runde tal et månedligt indtægtstab i den bornholmske mælkeproduktion på cirka 1,2 millioner kroner.

Basisprisen faldt fra 2,60 til 2,35 kroner per kilo, svarende til en nedgang på næsten 10 procent.

Nu er blandt andet det amerikanske marked ved at vågne op igen, skriver Kim Larsen, formand for andelsmejeriets bestyrelse, i det seneste nyhedsbrev fra Bornholms Landbrug og Fødevarer.

"Heldigvis begynder markederne rundt i verden at vise positive tendenser. Således arbejder mejeriet på at sætte priserne op og har allerede nu hævet mælkeprisen til andelshaverne med 10 øre pr kilo," skriver Kim Larsen.

Og der er mere godt nyt fra Klemensker: Andelsmejeriets stærke position i den græske detailhandel har betydet, at det bornholmske mejeri har nået sit salgsbudget for 2020 på trods af epidemien.

Også Sverige har leveret godt, ifølge formanden.

"Igen er det vores stærke position i detailhandlen, der viser sin betydning for os. Også her har vi nået budgetmålene for 2020," lyder det fra Kim Larsen.


Info

25 bornholmske mælkeproducenter leverer hver måned 5.000.000 kilo mælk til mejeriet i Klemensker.