Markant forbedring i regnskabet: 'Vi har fået styr på virksomheden'

Markant forbedring i regnskabet: 'Vi har fået styr på virksomheden'
Martin Olsen er direktør for SE Byg Bornholm Aps. Arkivfoto: Allan Reick
| ABONNENT | 13. APR 2021 • 15:34
| ABONNENT
13. APR 2021 • 15:34

ERHVERV

Der er godt nyt fra firmaet SE Byg Bornholm ApS, som kan melde om økonomisk fremgang. Det er lykkedes at vende et underskud i forrige regnskabsår til et plus i det seneste regnskab.

Regnskabet dækker perioden fra 1. januar 2020 til 31. december 2020. Den har givet et overskud før skat på 443.002 kroner. Det foregående regnskab viste et minusresultat på 646.185 kroner.

SE Byg Bornholm var tidligere en underafdeling af entreprnørfirmaet Sellesborg, som også ejede en andel i virksomheden, men blev for et par år siden selvstændigt med Martin Olsen som direktør. Det nye ejerforhold har dog betydet, at SE Byg har måttet gennemgå en del omstruktureringer, men det er disse virksomheden nu er begyndt at høste frugten af, forklarer Martin Olsen.

– Det er mere overskueligt at drive ren tømmervirksomhed, og vi har fået styr på virksomheden, siger Martin Olsen

– I forhold til at vi har fået nyt system. Vi kører med sagsstyring, som hjælper os meget hver dag.

Regnskabet viser dog også et underskud på 376.843 kroner på virksomhedens egenkapital, men det vil Martin Olsen ændrer på hurtigst muligt.

– Næste regnskabsår skal vi have en positiv egenkapital. Det er helt klart målet.

2020 lignede 2019

SE Byg Bornholm har hverken haft mindre eller mere travlt i 2020 sammenlignet med 2019.

– Omsætningen og mængden af opgaver ligner hinanden, siger Martin Olsen.

Tømrer- og snedkervirksomheden løser for det meste opgaver for privatkunder. De har haft en smule nybyggeri på ordrebogen, men ellers er det mest sommerhuse og rigtig meget vedligehold, tag og terrasser, oplyser direktøren.

Adspurgt om den sjoveste opgave SE Byg Bornholm havde i 2020 vurderer Martin Olsen, at det nok var for Naturstyrelsen, hvor virksomheden skulle lave tre nye shelterpladser.

– Det var rigtig gammeldags håndværk, hvor tømrerne havde det sjovt i smukke omgivelser ude i den bornholmske natur, fortæller Martin Olsen.