Marinahuse skal have nye altaner

Marinahuse skal have nye altaner
Håndværkere er i gang med at fjerne de gamle altaner på de ældste af Hasle Marina-husene. Der kommer nye altaner med bærende konstruktioner af stål. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 20. JAN 2021 • 16:36
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
20. JAN 2021 • 16:36

BOLIGER

De 23 huse, som indgår i Ejerforeningen Hasle Marina I, skal have nye altaner. Håndværkere er i øjeblikket i gang med at fjerne de gamle altaner, og det ventes, at alle de nye altaner er leveret til maj.

Konstruktionen er medtaget af vejrforholdene, som kan være barske ved kanten af Østersøen. Flere ejere oplever tang på terrasserne mod havet efter storme.

Hasle Marina I oplyser, at der har været stigende omkostninger til vedligeholdelse af altanerne specielt på havsiden og i stueplan på grund af det fugtige miljø.

Der har været stigende omkostninger til vedligeholdelse af altanerne, og ejerne har efterspurgt en alternativ løsning. Altanerne har været gennemgået i denne forbindelse.

– Anbefalingen har været, at vi bliver nødt til at sætte nogle nye altaner op. Det forslag blev vedtaget på en generalforsamling i juli 2020. Nu er arbejdet gået i gang, siger Hans Stilling, formand for Ejerforeningen Hasle Marina I.

Hans Stilling oplyser, at de nye altaner får bærende konstruktioner af stål og behandlet til det maritime miljø.

Han siger, at det halve af livet i husene foregår ude på altanerne, som man derfor anser som et vigtigt aktiv for Hasle Marinas ejere.

De 23 huse, som indgår i Hasle Marina I, er fra 2003 og 2004.

Hasle Marina II, som består af 18 huse, er bygget i 2005. Erik Steen Andersen, der er formand for Ejerforeningen Hasle Marina II, oplyser, at man i Hasle Marina II ikke har planer om en udskiftning af altanerne.