Leder: Bornholmsk cykling viser stort format

Leder: Bornholmsk cykling viser stort format
Cykelholdets biler foran GSH i Rønne. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 5. DEC 2020 • 13:48
Af:
oejvind-hesselager
| ABONNENT
5. DEC 2020 • 13:48
LEDER

Måske interesserer du dig ikke for cykelløb. Men måske interesserer du dig for det særlige i livet. Det sublime. Når nogen gør det ekstraordinært godt. Og så er det jo heldigt, at vi her på Bornholm har et cykelhold med det rent sportsligt ikke så mundrette navn BHS-PL Beton Bornholm.

For det er faktisk sådan, at selv om du ikke synes at unge mennesker i stramt cykeltøj, udstyret med puls- og måske også wattmåler, strenge diæter og en vanvittig interesse for godt grej, er det, der først og fremmest kalder på din interesse – så fortjener cykelholdet din interesse og respekt.

Der foregår et eller andet på det hold, som er ud over det sædvanlige. Som vi på Bornholm godt kan bryste os af.

Bid nu mærke i de fire navne Frederik Irgens Jensen, Joshua Gudnitz, Adam Holm Jørgensen og Emil Schandorff Iwersen. De kører alle for det bornholmske hold og er onsdag i denne uge alle blevet udtaget af landstræner Anders Lund til det danske U23-landshold.

Bornholm har slet ikke størrelsen til at begå sig på det niveau, kan man sige. For reelt er der tale om, at næsten en tredjedel af U21-landsholdet i 2021 kommer fra BHS-PL Beton. Fire ud af 13 ryttere. Læg dertil at Stian Rosenlund Richter og Marcus Sander Hansen fra det bornholmske hold også er oppe på samme niveau.

Reelt vurderer holdets direktør, Christian Juul Andreasen, at de to stjernefrø også kunne cykle direkte ind på landsholdet. Og lad os for god ordens skyld tilføje, at Christian Juul Andreasen også arbejder på Bornholms Tidende, men det er ikke derfor, vi nævner hans navn. Holdets præstationer kalder blot på omtale.

Det er selve organisationen, der især er interessant, når vi taler BHS-PL Beton. Den struktur, der er bygget op, som tiltrækker og fastholder talenter. Træningsprogrammer og selvfølgelig sponsorer, der sikrer den nødvendige økonomi.
Drømme er det stof
fremtiden formes af

Økonomien i foretagendet skyldes primært sponsorsamarbejdet med transportvirksomheden BHS Logistics og betonelementfabrikken PL Beton A/S, hvor direktør John Holm tidligere har forklaret Bornholms Tidende, hvad grunden til engagementet er.

– At være navnesponsor for et bornholmsk cykelhold, som kan gøre sig gældende på den største scene i Danmark, er meget tilfredsstillende. Selvom man kommer fra en lille ø, kan man sagtens være med, hvor det er sjovt. Vi synes, at både vores virksomhed og Bornholm bliver markedsført meget fint.

Rytterne på holdet er langt overvejende sjællændere, der altså folder sig fantastisk ud i en bornholmsk indramning, der blandt andet betyder, at landstræneren sørger for at koordinere med det bornholmske hold, når der skal planlægges løbskalender og træningslejr.

Holdets store ambition er en dag at skabe så gode ryttere, at de kan begå sig på et world tour-hold, der er den øverst professionelle verdenselite.

– Det er det, der er meningen med det, som det lyder fra Christian Juul Andreasen.

Han må stadig drømme sødt. For efter snart 10 år som cykelhold, er det endnu ikke lykkedes at skubbe en rytter op i den absolutte top. Men drømme er det stof fremtiden formes af. Og med de nuværende takter skal det nok lykkes.