Konflikten optrappes og sætter Svaneke-hotel under pres: Renovation og levering stopper torsdag

Konflikten optrappes og sætter Svaneke-hotel under pres: Renovation og levering stopper torsdag
Hotel Siemsens Gaard i Svaneke. Foto: Berit Hvassum
| 15. JUN 2021 • 12:18

15. JUN 2021 • 12:18

ARBEJDSKONFLIKT

Det vil kunne mærkes, når 3F Bornholm og en række andre fagforbund torsdag indleder den varslede sympatikonflikt mod Hotel Siemsens Gaard i Svaneke. Dermed optrappes konflikten, der ifølge fagligt fællesforbund sker i et forsøg på at forsvare den danske model.

Jonna Nielsen, direktør i 3F Bornholm, fortæller, at det fra midnat den 17. juni bliver svært for hotellet i Svaneke at få leveret mad og drikkevarer og endnu sværere at komme af med affald.

– Sympatikonflikten betyder i dette tilfælde, at organiserede medlemmer fra transport- og industrisektoren ikke må aflevere varer til hotellet. Og renovationen må ikke hente affald, så det skal de selv skille sig af med, siger Jonna Nielsen.

Demonstration på lørdag

3F står for Fagligt Fælles Forbund og er et fagforbund, der organiserer både ufaglærte og erhvervsuddannede lønmodtagere.

Konflikten mod hotellet i Svaneke Havn startede den 1. juni, da 3F varslede en faglig konflikt imod Hotel Siemsens i Svaneke. Det skete, dels fordi forbundet mener, at de nuværende ansættelsesvilkår skaber unfair konkurrence, når de nuværende ansatte på et hotel som Siemsens Gaard får klart ringere vilkår nu end tidligere.

– Og så risikerer de usikre, forringede vilkår også at ramme medarbejderne på Bornholms andre storhoteller og gourmetrestauranter, siger Jonna Nielsen.

Udover sympatikonflikten torsdag varsler 3F nu en demonstration foran Hotel Siemsens på lørdag.

Hotellet blev for et år siden overtaget af investoren August Lund. Han har siden overtaget Strandhotellet i Sandvig, som åbnede midt i maj.

– Man kan jo håbe, at han har fundet en fornuftig forpagter til Strandhotellet, siger Jonna Nielsen.

Vi vil gerne i dialog

Hun anslår, at der er cirka 35 ansatte på Hotel Siemsens i højsæsonen. Det er disse medarbejdere, som 3F gerne ser ansat på overenskomst.

Konlikten mod Hotel Siemsens Gaard har indtil nu ikke båret frugt, fortæller Jonna Nielsen.

– Vi vil gerne i dialog, men indtil videre har vi fået besked på at holde os væk. Så nu ser vi, hvad der sker, siger Jonna Nielsen.

Demonstrationen lørdag afvikles klokken 10-14.