Købmand har vendt negativ udvikling: Overskud efter hårdt arbejde

Købmand har vendt negativ udvikling: Overskud efter hårdt arbejde
Menys regnskab for perioden fra 1. oktober 2019 til 30. september 2020 viser et overskud på 580.232 kroner efter skat. Det er en fordobling af foregående års resultat, som var på 277.034 kroner. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 22. FEB 2021 • 10:43
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
22. FEB 2021 • 10:43

ERHVERV

– Det er efter flere år med underskud fantastisk at kunne lave et overskud. Det er efter hårdt arbejde – af både mig og alle mine ansatte.

Det siger en tilfreds købmand Susanne Wridt, der via selskabet Lokalkøbmanden Rønne ApS ejer og driver Meny i Bornholmercentret på Store Torv i Rønne.

Menys regnskab for perioden fra 1. oktober 2019 til 30. september 2020 viser et overskud på 580.232 kroner efter skat. Det er en fordobling af foregående års resultat, som var på 277.034 kroner.

Meny Rønne har med det seneste års resultat en egenkapital på 3.969.955 kroner, fremgår det af regnskabet.

Billig baggrund

– Det går fremad, men måske på en lidt billig baggrund, kommenterer Susanne Wridt med henvisning til coronanedlukningen, restriktioner med videre.

– Coronaen har gjort meget ved dagligvarehandlen, for lige pludselig skal folk ikke ud at spise. Man hygger lidt mere derhjemme, siger Susanne Wridt.

Det kan købmanden aflæse på salget af vin og spiritus, det gode kød og de gode grøntsager. Der bliver skruet lidt op for kvaliteten, konstaterer hun.

– Jeg har svært ved at vurdere, hvad der er op og ned i denne tid. Skyldes tendensen, at vi er gode, eller er det coronaen. Det finder jeg først ud af, når alt åbner igen, og det bliver nogenlunde normalt, siger Susanne Wridt.

En god sommer med mange turister var medvirkende til resultatet, og Susanne Wridt har forventninger om, at også 2021 byder på en god turistsæson.

Barske år

Susanne Wridt lægger ikke skjul på, at der har været nogle barske år for Meny. Etableringen af de de to Rema 1000-butikker og Lidl i Rønne i 2017 har givet en hård konkurrence på dagligvareområdet.

Susanne Wridt valgte i 2015, blandt andet på grund af udsigten til de nye discountforretninger at lukke sin butik i Gartnervangen (hvor Rema 1000 har butik i dag), for at satse på butikken i Bornholmercentret. Hun mener i dag, at det måske er gået bedre for Meny, end hun frygtede.

– Jeg synes, at vi har formået at rykke os i positiv retning og holde fast. Der er meget forskel på mig og Meny på landsplan, hvor man tordner frem. Men jeg leverer stadig positive indekstal, og det er jeg godt tilfreds med, når man bor inde i en by, hvor parkeringspladserne er få, siger Susanne Wridt.

Indekstal er et udtryk for, hvordan det går med omsætningen sammenlignet med samme tidspunkt året før.

Meny Rønne havde i seneste regnskabsår et gennemsnitligt antal beskæftigede på 23.

 


43

Susanne Wridt har arbejdet i købmandsforretningen i Bornholmercentret i 43 år.

Hun overtog butikken i 2001 og har i år 20 års jubilæum som ejer.