JF Data Service har fundet nyansatte specialister lokalt: 'De ved, at der ikke er meget cocktail på Listed Havn for tiden'

JF Data Service har fundet nyansatte specialister lokalt: 'De ved, at der ikke er meget cocktail på Listed Havn for tiden'
Det er altid spændende, når der kommer nogle og skubber lidt til støvet, mener Lars Falk i midten. Han ejer og driver JF Data Service i Rønne, der netop har ansat Peter Munch og Per Larsen. De boede begge på Bornholm i forvejen, og det er der nogle fordele ved, synes deres nye arbejdsgiver. PR-foto: Kennet Hult
| ABONNENT | 25. JAN 2021 • 15:18
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
25. JAN 2021 • 15:18

ERHVERV

Det er en kendt sag, at virksomheder kan have svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Det var JF Data Service forberedt på, da man søgte to it-specialister. Blandt andet fordi it-virksomheden normalt kender dem her på øen, som har de rigtige kvalifikationer. Alligevel lykkedes det at besætte begge stillinger med lokale kræfter.

Det fortæller JF Data Service i en pressemeddelelse, og overfor avisen tilføjer indehaver og direktør Lars Falk, at de nye medarbejdere har søgt stillingerne på baggrund af to jobopslag.

– Faktisk var vi overraskede over, at langt de fleste ansøgere kom ovrefra, og vi var overvældede over, hvor mange ansøgere vi fik. Når jeg siger sådan, så var det 10-12 stykker. Men så mange tænkte vi heller ikke, ville søge den, så det var vi meget tilfredse med, siger han.

Alligevel endte han med at ansætte to lokale ansøgere. Den ene kendte han i forvejen, den anden var et nyt navn.

– Normalt kender vi dem, der er dygtige, og som vi godt vil have fat i her på øen. Men Peter Munch, som vi har ansat, ham anede vi ikke eksisterede, og at han havde de kompetencer, han har, så det var en rigtig positiv oplevelse, siger Lars Falk.

Ikke meget cocktail over det

Peter Munch er systemarkitekt og er ansat som it-projektleder. Han har en fortid hos Jensen Denmark og i Søværnet. Den anden nye medarbejder er Per Larsen, som er ERP-konsulent og ekspert i økonomisystemer med 28 års erfaring. Han har drevet egen konsulentvirksomhed, som han nu afvikler. ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning og er et system, der på tværs af afdelinger forbinder arbejdsprocesser i virksomheden, blandt andet lager, indkøb, salg, økonomi og produktion.

Ifølge Lars Falk er det ikke en kvalifikation i sig selv at bo på Bornholm. Først og fremmest skal medarbejderne være dygtige. Alligevel betyder tilknytningen til Bornholm noget, fortæller han.

– Hvis vi entrerer med en, der kommer væk fra øen og ikke har været her tidligere, så er det ikke sikkert, at det glansbillede, vi tror, vi går rundt i, passer, og at solen skinner helt så meget, når først de er landet herovre, siger han.

Det har han oplevet nogle gange, og så holder de ikke så længe, men flytter tilbage igen.

– Det er den overvejelse, man gør sig. Det er klart, at det er en fordel at have været her før eller have boet her. Det behøver ikke at være i en længere periode, men at kende til, hvordan der kan være i februar. Der er ikke meget cocktail i Listed Havn over det for tiden. Det bliver også hverdag, når man lander herovre, siger Lars Falk.

Et løft i den rigtige retning

Som projektleder bliver Peter Munch ansvarlig for de større it-projekter og bindeled mellem virksomhedens it-udviklere og kunderne. Per Larsen skal drive økonomistyresystemet Uniconta frem. Det afløser systemet C5, som Microsoft er ved at udfase.

– Jeg tror på, at de begge to er med til at give os endnu et løft i den rigtige retning. Det er to forskellige ting, de skal lave. Peter, som er den yngste af dem, kommer med noget ny inspiration fra en anden type virksomhed, der gør tingene på en anden måde og har en anden tilgang til det, så det er i sig selv spændende. Han er en dygtig fyr, ligesom de andre her i huset, men han har nogle andre værktøjer og nogle andre metoder at gøre tingene på, så det glæder vi os meget til at samarbejde med ham om, siger Lars Falk.

– Per skal være med til at have øget fokus på produktet. Det er det, han er ansat til, sådan at vi giver noget mere fokus på det produkt, der hedder Uniconta. Den ressource har vi ikke haft tidligere, og det skulle gerne udmønte sig i, at der sker noget på det område, tilføjer han.