Hun har fået nysgerrige spørgsmål: Lea Wermelin har dog ingen borgmesterdrømme

Hun har fået nysgerrige spørgsmål: Lea Wermelin har dog ingen borgmesterdrømme
– Jeg har fra forskellig side fået i hvert fald nysgerrige spørgsmål om det, siger Lea Wermelin. Foto: Miljøministeriet
| ABONNENT | 4. JAN 2021 • 22:01
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
4. JAN 2021 • 22:01
POLITIK

Friluftsrådet er som paraplyorganisation for organisationer på natur-, miljø og friluftsområdet en naturlig samarbejdspartner for Miljøministeriet, og miljøminister Lea Wermelin glæder sig til at skulle arbejde sammen med den nye direktør for Friluftsrådet, Winni Grosbøll.

– Men jeg kommer til at savne Winni Grosbøll i rollen som Bornholms borgmester, hvor jeg har haft et tæt og godt samarbejde med hende. Hun har været med til at åbne mange døre for Bornholm og sikre resultater, der har været vigtige for os de seneste mange år, siger Lea Wermelin.

Miljøministeren erklærer, at hun føler sig tryg med Thomas Thors som borgmester i det kommende år, og at hun vil bakke op om den proces, der skal gøre de bornholmske socialdemokrater klar til kommunalvalget i november 2021 med en borgmesterkandidat i spidsen.

Har du selv fremtidsdrømme som borgmester på Bornholm?

– Nej. Jeg synes, det er utroligt dejligt og smigrende, at folk har spurgt. Bornholm er en dejlig ø, som fortjener en god borgmester. Men jeg er meget glad for det arbejde, jeg har nu som miljøminister, men også som folketingsmedlem for Bornholm, og det vil jeg med vælgernes opbakning gerne fortsætte med.

Men du er blevet spurgt, om du er interesseret i at blive borgmester?

– Jeg har fra forskellig side fået i hvert fald nysgerrige spørgsmål om det, siger Lea Wermelin.