Horesta-formand: Det forgrener sig til hele det bornholmske samfund

Horesta-formand: Det forgrener sig til hele det bornholmske samfund
Under Folkemødet overnatter gæsterne på hele Bornholm, og mange transporterer sig med bus til og fra Allinge. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 3. APR 2020 • 16:34
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
3. APR 2020 • 16:34
Det overrasker ikke Horestas regionalformand, Benny Schou, at foreningen bag Folkemødet fredag valgte at trække stikket og afblæse ti-års jubilæumsudgaven af den politiske festival.

- Det var selvfølgelig forventeligt, sådan som det er gået de seneste dage, siger han.

Konsekvenserne rammer bredt hos de bornholmske hoteller og restauranter, som Horesta repræsenterer.

- Det er hele Bornholm - alle overnatningsmuligheder hele øen rundt bliver ramt. Der er meget aktivitet, som ikke kommer til at foregå - også på restauranterne, siger Benny Schou.

Folkemødeugen er garant for fyldte hoteller på hele Bornholm, og den umiddelbare konsekvens vil være langt færre gæster de pågældende dage midt i juni. Benny Schou minder om, at virkningerne kommer til at føles langt ud over turisterhvervet.

- En ting er overnatningsmuligheder. Konsekvenserne forgrener sig ud til hele det bornholmske samfund - også til butikker eller små foreninger, som har indtægter under Folkemødet.

Benny Schou og hans branchekolleger kan nu forvente, at aflysningerne snart vil begynde at tikke ind. Nogle virksomheder og organisationer reserverer værelserne år i forvejen. Om de forventede indtægter er tabt for overnatningsstederne, afhænger af reservationsbetingelserne i den enkelte aftale, siger Benny Schou.

- Det er rigtig mange gæster, som nu annullerer deres ophold, må man forvente. Og mængden af andre turister i den periode vil nok være begrænset. Det cementerer endnu engang, hvor presset branchen bliver i år.

Torsdag aften nævnte Benny Schou en aflysning af Folkemødet 2020 som en af de to nyheder, der ville gøre ondt på den lokale hotel- og restaurationsbranche. Den anden: en forlængelse af nedlukningen eller en langsommelig genåbning af landet.