Hold ikke sommerferie fra de gode vaner

Hold ikke sommerferie fra de gode vaner
Der er mange muligheder for at blive testet for corona. Arkivfoto: Jacob Jepsen
CORONA | BORNHOLM | 19. JUL 2021 • 08:53
Henrik Nielsen
Journalist
CORONA | BORNHOLM
19. JUL 2021 • 08:53

Hvis man følger med i de daglige smittetal, så ved man, at solskin, sommervarme og feriestemning ikke er det eneste, der præger Bornholm i disse dage. Det samme gør stigende smittetal, og derfor opfordrer regionskommunen til, at man smiler og blinker til hinanden og holder lidt igen med kram og kindkys til dem, man ikke ser i hverdagen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vi vil som Styrelsen for Patientsikkerhed også gerne minde om, at nu hvor det er sommer, ses vi i andre sociale sammenhænge, end vi gør til hverdag. For at begrænse smitten er det derfor vigtigt, at vi holder fast i de gode vaner med at spritte af og holde afstand, siger leder Charlotte Høffding Larsen fra den kommunale sygepleje i pressemeddelelsen.

Andre gode vaner er at hoste og nyse i ærmet, lufte jævnligt ud samt blive hjemme, når man er syg.

– Vi har heldigvis masser af muligheder for at holde fast ved de gode testvaner i sommerferien. Ved sygehuset på Ullasvej i Rønne kan man blive PCR-testet hver dag, de mindre teststeder har åbent flere gange i løbet af ugen, og vi kan også møde testbilen, når vi færdes rundt på øen i sommer, siger Charlotte Høffding Larsen.

En oversigt over testbilens holdesteder kan ses på regionskommunens hjemmeside.