Han samler på rundkørsler. Favoritten ligger i Rønne

Han samler på rundkørsler. Favoritten ligger i Rønne
En pensioneret skolelærer på Fyn interesserer sig så meget for rundkørsler, at han har fotograferet flere end 250 og har oprettet en hjemmeside om emnet. Han peger på rundkørslen ved Store Torv som sin yndlingsrundkørsel. Foto: Berit Hvassum
| 12. JAN 2021 • 22:03
Af:
henrik-nielsen

12. JAN 2021 • 22:03
MILJØ

Nogle samler på frimærker, andre samler på malerier, og Klavs Lind samler på rundkørsler. Det fortalte den pensionerede skolelærer fra Middelfart, da han gæstede Go’ morgen Danmark på TV2.

Han har sat sig for at kortlægge alle rundkørsler i Danmark, og han har fotograferet flere end 250 rundkørsler rundt omkring i landet. Han har endda oprettet en hjemmeside om bemærkelsesværdige danske rundkørsler.

Som mange andre samlere har Klavs Lind en favorit i samlingen, og i hans tilfælde er det den lille rundkørsel ved Store Torv/Snellemark/Torvegade i Rønne.

På hjemmesiden skriver han, at man nærmest skal ned i knæ for at se forhøjningen i midten, som måske lige er høj nok til at rive skørterne af en sænket BMW, der kunne finde på at tage turen lige over.

– Rundkørslen i Rønne er et fint eksempel på en opfølgning af traditionen med chaussésten, som blev indført, da Frederik 5. satte gang i moderniseringen af det danske vejnet, og som er en vigtig del af vores vejhistorie. Vejhistorie er endnu et nørdeområde, men også en vigtig del af vores infrastruktur og nødvendig for udviklingen af samfundet, siger han til TV2.