Grøn mobilitet vil kræve en indsats fra alle

Grøn mobilitet vil kræve en indsats fra alle
Elbilisme er et af de emner, som er blevet drøftet. Arkivfoto
KLIMA | BORNHOLM | 14. JUL 2021 • 10:08
Henrik Nielsen
Journalist
KLIMA | BORNHOLM
14. JUL 2021 • 10:08

Arbejdet med en strategi for grøn mobilitet skrider frem, og et udkast til strategien er klar. Forud er gået en dialog, som har bidraget med vigtige perspektiver og ideer til arbejdet.

Det fortæller regionskommunen i en pressemeddelelse.

I udarbejdelsen af strategien har der været dialog med borgere, erhvervsdrivende, foreninger og kommunalbestyrelsesmedlemmer, der alle er kommet med bidrag. Det gælder ikke mindst i forbindelse med et borgermøde i maj. På mødet diskuterede deltagerne, hvordan man i fremtiden skal transportere sig mere bæredygtigt på Bornholm.

– I udvalget sætter vi utrolig stor pris på de input, bornholmerne har givet. Vi håber, at den endelige strategi viser, at vi har lyttet, og at bornholmerne kan se sig selv i det videre arbejde. Det er nemlig afgørende, at alle engagerer sig i omstillingen af vores transport, hvis vi skal opfylde vores fælles ambitioner om at være en reel grøn ø, siger formand Caroline Meyer White fra særligt udvalg om klima og bæredygtighed i pressemeddelelsen.

Specielt da dialogen blev taget ud i mindre grupper, kom der mange perspektiver og konkrete ideer frem. Der blev talt om elbilisme, kollektiv transport og økultur, og om hvordan man skaber flere grønne transportvaner blandt borgerne på Bornholm. Etablering af flere ladestandere og deres placering, bussernes køreplaner, delebilsklubber, samkørsel og cyklisme var blandt de emner, som blev vendt.

Særligt udvalg om klima og bæredygtighed fortæller i pressemeddelelsen, at diskussionerne på borgermødet viste, at mobilitet spænder bredt, og at det vil kræve en indsats fra alle at nå målet om fossilfri transport i 2040.


De har medvirket

• Særligt udvalg om Klima og bæredygtighed består af:

Formand Caroline Meyer White (Alt) Søren Schow (V), Kirsten Wendell ( S), Helle Munk Ravnborg (borgerrepræsentant), Alex Speed Kjeldsen (borgerrepræsentant), Klaus Vesløv (repræsentant for energiproducenter på Bornholm) og Stine Mikkelsen (Repræsentant for erhvervslivet på Bornholm).

• Udover borgermøde er der holdt møde med:

Bornholmske Borgerforeningers Samvirke

Ældresagen Bornholm

Erhvervsgruppe Øst

SMV Bornholm

Business Center Bornholm

Dansk Håndværk

Destination Bornholm

Bofa

Bigadan

Bornholms Bioenergi

Bornholms Energi og Forsyning

BHS Logistics

Fugato

Victor Vask

Rønne Havn

Svaneke Bryghus

Danish Crown Rønne