Fysisk loppemarked skrantede: Idrætsforening har kæmpesucces online

Fysisk loppemarked skrantede: Idrætsforening har kæmpesucces online
AaIF oplevede skrantende opbakning til foreningens fysiske loppemarked. Nu har foreningen stor succes med onlinemarked. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 26. MAJ 2020 • 17:51
Af:
marie-hofman
| ABONNENT
26. MAJ 2020 • 17:51
AAKIRKEBY

Aakirkeby IF kunne ved mandagens generalforsamling fremvise flot overskud på regnskabet. Her kan en stor del tilskrives foreningens bragende succes med loppemarked på Facebook.

Loppemarked har rod i et projekt med Bofa, som foreningen blev kontaktet af sidste sommer. Projektet Future rummede, at en container ville blive sat op i Aakirkeby, hvor folk kunne aflevere genbrugsting i stedet for at smide dem væk. AaIF gik med i projektet, og en container blev sat op 1. juni 2019.

– Vi havde hørt fra Hasle, som havde været med i projektet siden februar, at de havde tømt containeren tre gange de første fire måneder. Så vi var fortrøstningsfulde og mente, at det kunne vi godt klare. Specielt når vi havde et så fint lager, som det vi har på det gamle bibliotek, lød det fra Marian Lundh.

Virkeligheden ville det dog anderledes. For allerede efter få dage var containeren fyldt op.

– Vi kæmpede med at få containeren tømt hurtigt nok og kunne godt se, at lageret snart ville blive fyldt. Så vi begyndte at sælge de donerede effekter på Facebook. Efter den første måned havde vi solgt for 10.000 kroner, lød det begejstret fra Marian Lundh i hendes formandsberetning.

Succesen fortsætter

Årsregnskabet kunne fremvise en indtægt på 55.000 kroner for loppemarkedsandelen det seneste halve år.

– Succesen fortsætter, og vi oplever stadig lige stor efterspørgsel på Facebook, lød det fra Marian Lundh, der velkommer succesen efter man oplevede skrantende opbakning til foreningens fysiske loppemarked sidste sommer.

– Det var ikke et stort tilløbsstykke. Det var den varmeste dag på året, og folk var ikke i loppehumør. Vi fik solgt vores lodsedler og for cirka 10.000 kroner lopper, og vi pakkede det hele sammen og gik mumlende hjem med et; aldrig mere lopper, lød det fra Marian Lundh.

Men nu har AaIF altså fundet en niche i at flytte loppemarkedet virtuelt, hvor opbakningen stadig er stor.

Lopperiet er nu sat i system, så Jesper Munch Ipsen, formand for fodbold, og Henrik Eriksen, formand for tennis, henter alt fra lager og container, mens Sanne Koefoed fra fodbold, og Marian Lundh sælger alt på Facebook.

– Resultatet er overvældende, og vi fire har fundet et sted, hvor vi i vores egen takt og uden tidspres kan stresse af fra hverdagens job og samtidig gøre noget godt for vores forening, lød det fra Marian Lundh.