Fra fredag går det løs i Musikhuzet

Fra fredag går det løs i Musikhuzet
Peer Kofoed Andersen glæder sig til at byde publikum velkommen igen. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 5. MAJ 2021 • 15:26
| ABONNENT
5. MAJ 2021 • 15:26

GENÅBNING

– Vi er jo glade for, at vi endelig får lov at åbne igen, siger Peer Kofoed Andersen, kunstnerisk leder i Musikhuzet i Rønne, om den genåbningsaftale en række af Folketingets partier har strikket sammen.

– Vi har ikke turdet andet end at være meget forsigtige, men nu har vi pludselig turdet sætte nogle flere billetter til salg til Hr. Skægs Hotel på søndag, hvilket vi ikke var sikre på kunne lade sig gøre, tilføjer han.

Dermed er der allerede en udsolgt koncert og dertil en ekstrakoncert med den skæggede mand.

Men allerede på fredag går det løs på spillestedet med Thorbjørn Risager – Emil Balsgaard Trio.

– Og alt i alt er vi ret fortrøstningsfulde og i godt humør, siger Peer Kofoed Andersen.

Alene i maj er der da også godt gang i koncertkalenderen.

Normalt kan der være 700 stående gæster i Musikhuzet og 360 siddende.

– Men vi må ikke lave stående koncerter, og når vi skal overholde alle regler og være på den sikre side, kan vi have 170 publikummer inde til siddende koncerter, siger den kunstneriske leder.

Mad i Rasch

På lørdag er der et arrangement, hvor man som noget helt særligt også kan få lov at spise i Raschs Pakhuz, som er Musikhuzets lille scene. Da spiller Juma, som er et tværkulturelt musikprojekt, der forener det syriske med nordiske. Den syriske musiker Bakri Hemmami kom til Danmark i 2015 efter at være flygtet fra Aleppo, og sammen med resten af Juma fortolker og arrangerer han syriske folkemelodier og sufier – arabiske religiøse sange – samt danske viser og salmer.

– Det er ramadan, og vi har en falafelbar stående i gården, så man kan købe noget mad i pausen efter solnedgang klokken 20.51, og man må gerne tage maden med ind, siger Peer Kofoed Andersen.

Ifølge muslimsk skik må man under ramadanen ikke spise fra daggry og til solnedgang.