Forstander glæder sig til at få alle 52 elever tilbage: 'Vi vil gerne være foregangsskole'

Forstander glæder sig til at få alle 52 elever tilbage: 'Vi vil gerne være foregangsskole'
Finn Pedersen. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 23. FEB 2021 • 12:46
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
23. FEB 2021 • 12:46

CORONA

Bornholms Efterskole i Rønne kan blive den første af de danske efterskoler, som får lov til at genåbne efter coronanedlukningen.

Forstander Finn Pedersen glæder sig til at få alle 52 elever tilbage til skolen i Blykobbe Plantage:

– Vi er klar. Personalet er indkaldt, så skolen står knivskarp til på mandag, hvis eleverne får lov til at komme, siger han.

Finn Pedersen er spændt på hvilke kriterier, der bliver opstillet for skolens genåbning, men er ikke i tvivl om, at man kan klare det.

– Vi skal nok gøre vores til at være foregangsskole og vise, at vi kan håndtere situationen. Det er ikke noget problem at få eleverne testet, før de kommer hertil, og få dem testet igen, når de kommer herover. Vi har nogle erfaringer fra foråret, og vi kan sagtens holde eleverne fra at tage ud at handle, indtil vi er sikre på, at de ikke har taget smitte med hertil. Vi har også gode erfaringer med at få taget løbende tests, mens eleverne er her. Så det skal vi nok få op at køre, siger Finn Pedersen.

Weekender på skolen

Finn Pedersen mener, at Bornholms Efterskole i forhold til en genåbning har den fordel, at eleverne her ikke har den samme lyst til at tage hjem i weekenden som på andre efterskoler.

– De er meget her også i weekenden. På den anden efterskole, jeg har ansvaret for, på Lolland, pendler eleverne frem og tilbage, og jeg tror også, at der går noget tid, før den får lov til at åbne, tilføjer Finn Pedersen.

– Jeg vil være stolt over det, hvis vi kan få lov til at blive den første efterskole, der åbner. Vi lukkede ned til jul, og siden har der ikke været en elev på skolen. Nu trænger eleverne til at komme i skole igen.

De seneste to måneder har den stået på fjernundervisning:

– Jeg synes, at eleverne er blevet bedre til det, og det har været bedre end i foråret. Vi har i januar og februar fået afviklet meget af det kedelige, traditionelle skolearbejde, vi skal igennem. Nu har vi klaret meget af den teori, de skal have, så nu kan vi konvertere noget af dagligdagen her til nogle flere oplevelser. Vi skal nok nå det hele, siger Finn Pedersen.

På lejrskole

Den planlagte lejrskole i udlandet tror forstanderen dog ikke på.

– Det bliver nok noget indenrigs. Sidste forår gik vi fra fyrtårn til fyrtårn på Bornholm, og vi var på Christiansø. Det var en fantastisk lejrskole. Men vi vil da gerne vise dem noget lidt andet, og flere andre efterskoler i landet er interesserede i at bytte skole med os, så hvis de også får lov til at åbne, kan det blive en lejrskole med skolebytte, siger Finn Pedersen.