Folkeoplysning vejrer morgenluft

Folkeoplysning vejrer morgenluft
– Nu arbejder vi på fuld tryk på at få kurserne på gaden, siger Steen Grønnegaard, administrator i AOF Bornholm. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 27. FEB 2021 • 19:16
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
27. FEB 2021 • 19:16

GENÅBNING

Folkeoplysningsforbundene har kørt på nedsat kraft under coronanedlukningen, men med genåbningen og forhøjelsen af forsamlingsloftet fra fem til 10 personer, bliver det nu muligt at gennemføre mere folkeoplysende undervisning.

– Vi har ikke haft mulighed for at sætte hold i gang med møbelpolstring, syning og den slags. Der har vi sagt, at det må vi gøre, når vi kan. Og det kan vi nu, så nu arbejder vi på fuld tryk på at få kurserne på gaden. Nu skal vi have fat i underviserne og finde ud af, hvad man vil, siger Steen Grønnegaard, administrator i AOF Bornholm.

– Tilslutningen til kurserne har været påvirket, og vi har på grund af corona heller ikke kunnet tilbyde så mange kurser, siger Steen Grønnegaard.

Sprogholdene er dog en undtagelse. De nåede at starte med traditionel undervisning, og siden er de fleste af dem gået online.

– Vi fortsætter med onlineundervisning, og der er plads på holdene. Vi har haft polsk og tysk og andre hold online, og jeg har lige fået besked fra vores polskunderviser om, at kursisterne gerne vil fortsætte online, fordi det passer dem fint ikke at skulle køre til Nexø for at blive undervist. Og den ene deltager er endda flyttet til Polen i mellemtiden og kan nu fortsætte på holdet, siger Steen Grønnegaard.

For bevægelsesholdene er det en mulighed at rykke udendørs, ligesom for idrætsforeningerne, og det vil muligvis ske med et hjertemotionshold.