Flere kunder i brugsen: 'Det har været et positivt år'

Flere kunder i brugsen: 'Det har været et positivt år'
Hos Pedersker Dagli’ Brugs har de haft travlt i løbet af sommeren. Og salgsmæssigt har 2020 været et godt år. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 29. NOV 2020 • 16:27
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
29. NOV 2020 • 16:27
ERHVERV

Det har været et anderledes og – for mange virksomheder og brancher – et hårdt år. Men hos Pedersker Dagli’ Brugs har de haft travlt i løbet af sommeren. Og salgsmæssigt har 2020 været et godt år.

– Det har faktisk været et positivt år, og vi har oplevet fremgang i løbet af sommeren, fortæller Christian Lund, der er formand for Pedersker Brugsforening.

Han kan fortælle, at der har været et større antal kunder i butikken i løbet af det seneste halve år.

Og der har også været rigtig mange danske turister på Bornholm i løbet af sommeren og efteråret.

– Det store antal kunder har selvfølgelig betydet meget for vores fremgang, men kunderne har også handlet for mere hver især, og det er jo godt, fortæller Christian Lund, der kan oplyse, at de bornholmske lokalproducerede varer har solgt godt i Pedersker Dagli’ Brugs.

Formanden spår dog, at kundetallet vil falde nu, hvor vinteren for alvor er på vej.

– Jeg regner med, at kundeantallet og salget højst sandsynligt vil gå nedad. Det er vinter, og der kommer selvfølgelig ikke lige så mange turister nu, som når det er sommer og højsæson, fortæller Christian Lund.

I weekenden har Pedersker Dagli’Brugs og flere frivillige sat rækværker og blomsterbed op ved brugsen. Det sker i sammenhæng med det samlingssted, der skal etableres i Pedersker, der står til at åbne til sommer 2021. Samlingsstedet er et samarbejde mellem flere, her iblandt Pedersker Lokalforening og Pedersker Dagli’ Brugs.