Droppet sundhedshus vækker bekymring: 'Hele forløbet kan godt undre en del'

Droppet sundhedshus vækker bekymring: 'Hele forløbet kan godt undre en del'
Søren Schow undrer sig over, at det er endt med, at planerne om et sundhedshus i dele af den tidligere Østre Skole i Rønne er droppet. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 30. MAJ 2021 • 07:49
Henrik Nielsen
Journalist

30. MAJ 2021 • 07:49

POLITIK

I december landede det som en julegave til både regionskommunen, sundhedsprofessionelle og befolkningen, at der var planer om at købe den tidligere Østre Skole i Rønne og etablere et sundhedshus med flere fagligheder. Et halvt år senere meldte initiativtagerne ud, at planerne var droppet, fordi udfordringerne på Østre Skole-grunden var for store. Derfor søger de en ny lokalitet, som er nemmere at gå til.

Venstres gruppeformand i kommunalbestyrelsen, Søren Schow, har fulgt sagen siden de indledende kontakter for halvandet års tid siden, og han kan ikke forstå, at det er endt, som det er.

– Hele forløbet kan godt undre en del. I starten reserverede vi Østre Skole til netop et sundhedshus, og samtidig blev der talt om et tilsvarende sundhedshus i Nexøs tidligere rådhus. Men det er, som om energien og lysten til at få det til at ske ikke har været helt til stede i regionskommunens håndtering af sagen, siger Søren Schow i en pressemeddelelse.

Det er bekymrende, mener Venstre. Et sundhedshus skulle være en løsning på det problem, at det er svært at tiltrække praktiserende læger, da de ville kunne etablere sig i sundhedshuset uden alt for store omkostninger.

– Alle har udtalt sig positivt om projektet og især anerkendt nødvendigheden af andre løsninger for at sikre en ordentlig og god lægedækning fremadrettet. Men positiv tale er ikke nok, der skal vilje bag ordene. I Venstre er vi bekymrede over lægedækningen på Bornholm, når vi ser 5-10 år frem. Derfor ønsker vi en fremtidssikring, der sikrer decentralt placerede praktiserende læger, siger Søren Schow.