Dansk Folkeparti vil understøtte nyt sundhedshus

Dansk Folkeparti vil understøtte nyt sundhedshus
René Danielsson (DF) mener, at regionskommunen skal gøre, hvad den kan for at understøtte et sundhedshus i Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 30. MAJ 2021 • 08:37
Henrik Nielsen
Journalist

30. MAJ 2021 • 08:37

POLITIK

For godt en uge siden meldte folkene bag projektet om et sundhedshus i Rønne ud, at de dropper planen om Østre Skole. Ideen om Rønne Center for Sundhed og Trivsel lever dog videre, og den bør regionskommunen understøtte, mener Dansk Folkeparti.

Derfor har René Danielsson stillet et medlemsforslag i social- og sundhedsudvalget, som udvalget behandler mandag.

Han ønsker at drøfte, hvilke af de kommunale tilbud under udvalget, som ville kunne flyttes ind i et kommende Rønne Center for Sundhed og Trivsel.

Derudover foreslår han, at udvalget beder den kommunale administration om at udfærdige et overblik, som skal indeholde tre forslag til, hvordan kommunalbestyrelsen kan understøtte opførelsen af et nyt sundhedstilbud i Rønne.

Endelig er det hans håb, at kommunalbestyrelsen tager kontakt til folkene bag sundhedshuset med henblik på at lave en tilkendegivelse af, at regionskommunen som kommune og myndighed er klar til at indgå i et forpligtende samarbejde.

René Danielsson begrunder forslaget med, at Bornholm har store udfordringer på sundhedsområdet. Uligheden i sundheden er relativt stor. Der mangler læger og andre faggrupper, og generelle investeringer i sundhed er dyrt. Derfor blev han og mange andre glade, da en gruppe private aktører annoncerede deres samarbejde med pensionsselskabet PKA om at få opført et nyt, moderne sundhedshus i den nedlagte del af den tidligere Østre Skole.

Ifølge René Danielsson vil Bornholm have stor gavn af en massiv investering i øens sundhedstilbud, og med regionskommunen som partner på en eller anden måde vil man kunne langtidssikre et godt sundhedstilbud og skabe fornuftige økonomiske rammer for alle parter, lyder det i hans begrundelse for at stille forslaget.