– Det grønne køkken fylder også mere og mere hos os. Der er en stigende efterspørgsel på vegetariske retter, og det ser vi som en mulighed for at udfordre os selv og lave nogle lige så smagfulde retter, som dem folk kender. Når der er tid, sanker vi selv i naturen – i Troldeskoven, Døndalen eller oppe i klipperne. Vi finder ting som vilde urter, bær og svampe, som vi også bruger i retterne.
– Vi tænker meget på bæredygtighed, og derfor sylter og fermenterer vi også. Det giver ikke bare en god smag, men gør også, at vi får mere ud af råvarerne. Det er en del af at være tættere på omgivelserne og bruge det, vi har på den bedst mulige måde. Kort sagt, prøver vi at lave mad, der tager gæsterne med på en smagsrejse gennem Bornholm – fra havet til skoven – altid med respekt for råvarerne og øen, vi bor på.
Hvordan ser jeres julemenu ud?
– Vi holder det ret klassisk men med vores eget twist. Der kan være elementer som risalamande eller andre retter, der leder tankerne hen på julen. Personligt er jeg ikke den største jule-entusiast, men jeg sørger for, at maden afspejler sæsonen og skaber den rette stemning.
Nu er du tilbage på Bornholm og på det sted, hvor du blev udlært. Er det her, du ser dig selv i fremtiden?
– Indtil videre, ja. Jeg kan sagtens se mig selv blive her længe Det virker helt rigtigt for mig lige nu.