Det fortsætter: Blæst, snebyger og risiko for lokal snefygning
Foto: Berit Hvassum

10. FEB 2021 • 08:15 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Det fortsætter: Blæst, snebyger og risiko for lokal snefygning

VEJRET

I sin vejrudsigt udsendt klokken 4.20 onsdag morgen, og som gælder til torsdag morgen, melder DMI om fortsat blæst, snebyger og risiko for lokal snefygning på Bornholm.

Det bliver mest skyet med snebyger og risiko for snefygning, samt temperaturer omkring 2 graders frost. Onsdag aften og i nat fortsat mest skyet med snebyger, og temperaturen falder til mellem 2 og 6 graders frost. Hele perioden let til frisk vind omkring nordøst, ved kysterne stedvis op til hård vind.

Klokken 3.45 lød prognosen, at Bornholm forventes at få mellem 5 og 30 cm sne i varslingsperioden, samt vind fra nordøst på mere end 10 m/s. Snemængderne kan variere meget fra sted til sted, og der er risiko for snefygning.

Årsagen?

Jo, DMI forklarer:

Mellem et lavtryk over Polen og et højtryk over Skandinavien strømmer meget kold luft ned over Danmark og havet omkring os fra nordøst. Især over Østersøen og Kattegat dannes der snebyger, der ligger som perler på en snor og rammer de østvendte kyster. Lavtrykket vil fra sent onsdag og i løbet af torsdagen fjerne sig mod øst. Det er den langsomme bevægelse af lavtrykket, der giver en usædvanlig langvarig periode med blæst og snebyger.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.