Det fortsætter: Blæst, snebyger og risiko for lokal snefygning

Det fortsætter: Blæst, snebyger og risiko for lokal snefygning
Foto: Berit Hvassum
| 10. FEB 2021 • 08:15

10. FEB 2021 • 08:15

VEJRET

I sin vejrudsigt udsendt klokken 4.20 onsdag morgen, og som gælder til torsdag morgen, melder DMI om fortsat blæst, snebyger og risiko for lokal snefygning på Bornholm.

Det bliver mest skyet med snebyger og risiko for snefygning, samt temperaturer omkring 2 graders frost. Onsdag aften og i nat fortsat mest skyet med snebyger, og temperaturen falder til mellem 2 og 6 graders frost. Hele perioden let til frisk vind omkring nordøst, ved kysterne stedvis op til hård vind.

Klokken 3.45 lød prognosen, at Bornholm forventes at få mellem 5 og 30 cm sne i varslingsperioden, samt vind fra nordøst på mere end 10 m/s. Snemængderne kan variere meget fra sted til sted, og der er risiko for snefygning.

Årsagen?

Jo, DMI forklarer:

Mellem et lavtryk over Polen og et højtryk over Skandinavien strømmer meget kold luft ned over Danmark og havet omkring os fra nordøst. Især over Østersøen og Kattegat dannes der snebyger, der ligger som perler på en snor og rammer de østvendte kyster. Lavtrykket vil fra sent onsdag og i løbet af torsdagen fjerne sig mod øst. Det er den langsomme bevægelse af lavtrykket, der giver en usædvanlig langvarig periode med blæst og snebyger.