Der kommer masser af gaver til trængende børn

| ABONNENT | 12. NOV 2019 • 17:07
Af:
annette-timmermann
| ABONNENT
12. NOV 2019 • 17:07
Som man kunne læse i sidste uge, har Line Larsen fra Sandvig kastet sig ind i projektet med at samle julegaver ind til Julegavekonvoyen, et landsdækkende projekt hvor man samler julegaver ind til trængende børn i Bulgarien, Rumænien, Moldova og Ukraine.

Der manglede simpelthen et indsamlingssted her på Bornholm, mente Line Larsen. Og den lokale indsamling er godt på vej, fortæller hun her i dag tirsdag - hvor der kun er tre dage tilbage af indsamlingen, og gaverne bliver sendt afsted:

– Jeg talte lige pakkerne i går aftes, og indtil nu er der 75. Det kunne være sjovt, hvis vi nåede over hundrede, men jeg har ikke på forhånd haft noget mål for, hvor mange gaver, der skulle samles ind.Som jeg ser det, så er hver eneste pakke til glæde for et barn et sted. Jeg har også været igennem mine egne ting herhjemme og har lavet nogle pakker, som jeg synes egner sig til nogle teenagere.

22 pakker fra børneværelserne

Line Larsen fortæller, at hun i lørdags var på besøg på sin veninde, og hvad der skulle have været en helt almindelig hyggeaften med et glas rødvin blev i stedet en regulær julegavefest:

– Inden jeg kom, havde min veninde været inde og rydde grundigt op på sine to børns værelser, og det kom der 22 pakker ud af. Nogle af tingene var noget, hun havde givet sine børn i pakkekalender sidste år, og som de slet ikke havde brugt. I det hele taget var der rigtig mange fine ting imellem, og det viser jo lidt om den overflod, vi har her i landet. Andre steder i Europa har børnene intet, og derfor betyder en julegave bare så meget. For mange af de her børn er det den eneste julegave, de får overhovedet.

Aflevering også i Rønne

Har du lyst til at give en julegave til et fattigt barn i Østeuropa, skal tingene - som kan være både nyt og genbrug - pakkes ind i en skotøjsæske og afleveres hos Line Larsen på Strandvejen 74 i Sandvig. Er man fra Rønne-området, kan pakken sættes af på Bornholms Tidende hos journalist Annette Timmermann, som kører eventuelle pakker til Sandvig fredag formiddag.

Man kan læse mere om Julegavekonvoyen på Facebook, og her ligger der også en printklar etiket, som skal klæbes på pakken, hvor man indikerer hvilken aldersgruppe gaven er beregnet til, og om det er til en dreng eller en pige.

Man kan aflevere julegaver - enten her eller der - til og med torsdag den 14. november.