Den nye sauna lander mandag

Den nye sauna lander mandag
Mange frivillige hjælper til med arbejdet på Arnager Bådehavn. Privat foto
NYHED | ABONNENT | 8. DEC 2023 • 11:38
NYHED | ABONNENT
8. DEC 2023 • 11:38

På mandag får Arnager sin sauna ude på øhavnen, og ydermere har Brødrene Larsens Legat doneret 150.000 kroner til det videre renoveringsarbejde.

Der er vind i sejlene på havnen i Arnager.

På mandag, den 11. december klokken klokken 9, vil HJB Byg aflevere den længe ventede sauna på havnen. Ikke mindst Arnager Badeklubs godt 100 medlemmer har set frem til, at saunaen bliver installeret, og det er da også klubben, der for et par år siden begyndte at søge fonde for at få saunaen finansieret, hvilket altså lykkedes.

Men nu har havnen netop modtaget yderligere midler til at realisere Etape 2 i renoveringen af Danmarks første øhavn, som blev etableret 1884.

I en pressemeddelelse oplyser Anders Schou Jensen, som er formand for Arnager Bådehavn, at havnen har modtaget tilsagn om 150.000 kroner til arbejdet fra Brødrene Larsens Legat.


Det er tungt arbejde at renovere en havn. Privat foto

Anders Schou Jensen udtrykker glæde over, at også Brødrene Larsens Legat vil støtte Etape 2 af bådehavnens projekt, som blandt andet gælder næste ombæring af renovering af spunsvægge og molesider med azobebjælker.

Han fremhæver, at lige præcis den lokale opbakning er guld værd for foreningen, for havnerenoveringer er både dyre og uforudsigelige, så det er af stor betydning, at øens egne fonde med deres tilsagn blåstempler planer som netop renoveringen af Arnager Bådehavn.

Ud over renovering af spunsvægge er der også behov for flere forkastningssten på både vest- og østsiden og en hævning af molehøjden på den nordre mole, hvilket den seneste stormflod har vist, fortæller formanden og oplyser videre, at den karakteristiske ø-havn med den smukke bro – som i forbindelse med Etape 1 blev fornyet – er Arnagers vigtige kulturarv.

Den er selve omdrejningspunktet for byens fællesskab og sociale liv for indbyggerne, der den 1. januar 2023 var 128 af.

Klar til at fortsætte

Han fortsætter:

Ø-havnen i Arnager er en privat havn, som ejes af foreningen Arnager Bådehavn. Den har 22 medlemmer, som igennem alle år har værnet om såvel havn som bro, og de har såvel større både som joller og kajakker i havnebassinet. De kommer til at yde en stor frivillig indsats ved havnerenoveringen, hvor de både sørger for, at de tunge azobebjælker kommer ud på havnen og også giver et nap med ved selve renoveringsarbejdet. En indsats, der var til stor hjælp ved første etape.

– Med to donationer i ryggen fra henholdsvis Bornholms Brand og Brødrene Larsens Legat og med stor opbakning fra indsamling blandt borgerne er vi nu klar til at fortsætte bestræbelserne på at skaffe yderligere midler, så vi kan komme i mål med Etape 2, fortæller havneformanden.

 


 

 

Det er tungt arbejde at renovere en havn. Privat foto