Danish Crown frygter, at strandpark vil vanskeliggøre udvidelser af slagteriet

Danish Crown frygter, at strandpark vil vanskeliggøre udvidelser af slagteriet
Danish Crown. Foto: Berit Hvassum
| 7. APR 2021 • 11:46
Jakob Nørmark
Journalist

7. APR 2021 • 11:46

ERHVERV

"Fra Nørrekås mod nord kan der skabes en sandstrand, som forbinder byen med havet."

Sådan lyder ét af de mange forslag fra Rønnes strategiske udviklingsplan. Visionen om at skabe en strandpark langs Nordre Kystvej vækker imidlertid bekymring hos Danish Crown, der i et høringssvar til kommuneplanen har gjort regionskommunen opmærksom på, at den bør tage hensyn til en risikozone med en radius på 500 meter omkring slagteriet.

"Vi har noteret os, at det offentliggjorte "Forslag til Kommuneplan 2020" rummer muligheder for at etablere nye rekreative faciliteter (i form af badestrande/strandpark) såvel nord som syd for virksomheden, begge indenfor ovennævnte 500 m zone," skriver Danish Crown.

"Det er med en vis bekymring, at Danish Crown nu ser, at BRK agter at åbne mulighed for at etablere aktiviteter, der kan skabe konflikter i forhold til slagteriets status som risikovirksomhed, og dermed kan vanskeliggøre eventuelle fremtidige udvidelser af slagteriets aktiviteter."

Regionskommunen opfordres til at ændre Kommuneplan 2020, "så de ønskede rekreative strandfaciliteter holdes uden for 500 m zonen omkring slagteriet i Rønne", slutter Danish Crown.

I en kommentar til Danish Crowns indvendinger svarer regionskommuens planafdeling, at det er ganske rigtigt, at nye, bynære strande indgår i byudviklingsplanen, men at projektet endnu ikke er nærmere beskrevet.

"Det bør undersøges i forbindelse med udarbejdelsen af projektet, hvordan området kan indrettes, så det samtidig sikrer virksomheden Danish Crowns fortsatte eksistens og udviklingsmuligheder. Danish Crown tages med som interessent i arbejdet med udviklingen af strandparken," skriver regionskommunen i kommentaren.

En gruppe rådgivere er for tiden i gang med at lave en mere detaljeret plan for Nørrekås-området. Kommunen har hyret tekniske rådgivere til at undersøge, om det er muligt at forlænge stranden mod nord ved hjælp af en høfde, som det foreslås i udviklingsplanen.