Vedligeholdelse og oprydning står først for på Nørrekås

Vedligeholdelse og oprydning står først for på Nørrekås
Nørrekås kan fremover få meget mere sandstrand, hvis der etableres en strandpark langs med Nordre Kystvej. Arkivfoto:Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 19. APR 2021 • 12:20
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
19. APR 2021 • 12:20

BYUDVIKLING

Det kan godt være, at der er mange og store planer med strandpark, vandkulturhus med videre på Nørrekås. Men først for står nogle af de mere "kedelige" ting som vedligeholdelse og oprydning.

Det fremgik af lørdagens borgermøde om byudviklingsplanerne i Rønne, hvor der blandt andet arbejdes med en strategisk helhedsplan for Nørrekås-området.

Nogle af de lidt større dele i sådanne planer kan ligge mange år ud i fremtiden, og derfor tales der om, hvad man kan gøre af mindre tiltag for et lavere budget i en første fase. Det handler blandt andet om vedligeholdelse, hvor man fra brugerne har fået meldinger om slidte moler, sagde projektleder Ditte Marquard Jessen på mødet.

– Det opleves, at der er god plads på Nørrekås, men at det er svært at orientere sig, når man ikke kender området, så det er oplagt at få styr på arealerne, parkering med videre.

Et andet tema i en første fase kunne være en oprydning på trekantgrunden, hvor man på lidt længere sigt har planer om at etablere et vandkulturhus.

Der mangler en legeplads

Endelig nævnes også muligheden for at etablere en legeplads på Nørrekås:

– Mange har sagt, at Rønne er fattig på legepladser, og her kan etableres en uden de store omkostninger, sagde Ditte Marquard Jessen.

Projektlederen oplyste, at man er i gang med at undersøge de klimatiske forhold, hvor alt tyder på et stigende vandspejl i de kommende år, hvilket der skal tages højde for i planerne.

Rådgivergruppen har holdt møder med mange brugere og interessenter, og Ditte Marquard Jessen kunne blandt andet fortælle om ønsker om, at der skal være plads til nyt samtidig med, at gamle traditioner bevares. Man vil gerne have flere unge brugere, men ønsker samtidig, at der fortsat er et fredeligt og roligt miljø. Man vil gerne have en mere udbygget strandpromenade og en strandpark langs kystvejen, men havnen må ikke sande til.

Bekymringer

Ditte Marquard Jessen fortalte, at der har vist sig at være en bekymring for, at et stort byggeri som et vandkulturhus vil komme til at tage for meget plads og udsigt. Den samme bekymring blev nævnt på borgermødet, hvor det også blev foreslået, at man kunne lave nogle faciliteter i mindre målestok til vinterbadere og en sauna.

Den strategiske helhedsplan for Nørrekås ventes klar til politisk behandling om en måned.