Campus Bornholm hilser udspil fra De Radikale velkommen

Campus Bornholm hilser udspil fra De Radikale velkommen
Hvis Radikale Venstres finanslovsforslag om at geninvistere 220 millioner kroner i ungdomsuddanelserne kommer på næste års finanslov har Campus Bornholm udsigt til et ekstra tilskud på omkring 1,2 millioner kroner. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 6. DEC 2020 • 18:17
Af:
martin gangelhoff hansen
| ABONNENT
6. DEC 2020 • 18:17
FINANSLOV

Selvom høringer om den såkaldte mink-sag stjæler en del af rampelyset over på Christiansborg, har politikerne faktisk også travlt med andet. Især forhandlingerne om finansloven for 2021.

Som led i de forhandlinger har Radikale Venstre foreslået at geninvestere 220 millioner kroner i ungdomsuddannelserne.

Ifølge en beregning fra Finansministeriet, som TV2/Bornholm er i besiddelse af, vil det give Campus Bornholm 1.201.148 kroner.

Overfor TV2/Bornholm siger uddannelsesordfører for Radikale Venstre Katrine Robsøe, at partiet håber på at kunne finde flertal for forslaget, men at det ikke nødvendigvis er et direkte krav.

Har kostet på kvaliteten

Som så mange andre ungdomsuddannelser har Campus Bornholm været ramt af tvungne, årlige besparelser som følge af omprioriteringsbidraget.

Fra 2016 til 2019 var ungdomsuddannelserne således nødt til at spare to procent om året. Besparelser, som ifølge direktør på Campus Bornholm, Inge Prip, har haft konsekvenser for kvaliteten på uddannelserne.

– I dag er det ikke ualmindeligt, at en lærer har en hel klasse mere, end de havde for ganske få år siden. Det vil sige, der er mindre tid til undervisning, mindre tid til forberedelse og mindre tid til den enkelte elev, siger Inge Prip til Tidende.

En check på 1,2 millioner kroner til Campus Bornholm vil derfor være en kærkommen hjælp til budgettet.

– Det vil være rigtig belejligt, hvis vi kunne rette lidt op på nogle af de problemer, der er blevet skabt med besparelserne ved omprioriteringsbidraget, siger Inge Prip.

Afskaffet sidste år

Omprioriteringsbidraget blev afskaffet af den nuværende regering sidste år. Det var ellers meningen, at det skulle løbe indtil 2022 og i alt indhente 2,6 milliarder kroner til statskassen i akkumuleret besparelser.

Da Regerinden meldte ud, at omprioriteringsbidraget vil blive afskaffet, blev det mødt med lettelse hos Rektorkollegiet i Danske Professionshøjskoler. Dengang sagde formand Stefan Hermann:

– Nu stopper de løbende forringelser på blandt andet velfærdsuddannelserne, som har betydet færre undervisningstimer, mindre feedback og mindre vejledning til vores studerende. Det giver håb blandt vores studerende og blandt os med ansvaret for uddannelserne. Det er nu helt afgørende ikke alene at få stoppet besparelserne, men at få sikret et løft af uddannelserne til gavn for studerende og dernæst for borgere og samfund.