Budget-rivegilde uden Leif Olsen: Her er hvad han ville have sagt

23. SEP 2021 • 19:02
Jakob Marschner
Journalist

Budget-rivegilde uden Leif Olsen: Her er hvad han ville have sagt

Leif Olsen (SF) er fraværende, når kommunalbestyrelsen torsdag aften førstebehandler det nye komunebudget. Og da SF har ikke kunnet finde en suppleant med kort varsel, er partiet ikke repræsenteret ved mødet.

Bornholms Tidende har modtaget den tale, som Leif Olsen ville have holdt, og et større udsnit kommer her:

 

Leif Olsen (SF)

– Det var mærkeligt at møde frem til anden dag i budgetforhandlingerne og så at få at vide, at der var ikke noget at forhandle om – så kunne vi jo køre hjem igen.

– Det har så siden vist sig, at der kunne laves lidt om, nemlig lidt på madskolen og tilsyneladende DASK, og jeg vil da gerne rose Venstre og Socialdemokratiet for trods alt at lytte i denne sammenhæng, men må jo også konstatere, at de to partier nægter at skaffe pengene til at opfylde deres løfter.

– Årsagen til, at SF ikke kan støtte budgetforslaget kan sammenfattes i to punkter.
For det første er der uacceptable besparelser over for for eksempel dagpasning (for eksempel fjernelse af penge til minimumsnormeringer), folkeskole (ffor eksempel madskole og 2-voksenordning) og udsatte borgere og unge.

– For det andet nægter Venstre og Socialdemokratiet at indse, at der er en strukturel underbalance i deres budgetforslag: Man bruger flere penge, end man tjener, og hvis man fortsætter med det budget, som Venstre og Socialdemokratiet nu vil vedtage, så tømmer vi kassebeholdningen MEGET hurtigt

– Dette budgetforslag er simpelthen at stikke hovedet i jorden som en struds og så håbe på, at der kommer en rig onkel og forærer os nogle penge. Jeg tror ikke på rige onkler – hverken i min egen økonomi eller i kommunens økonomi.

– Jeg er derfor nødt til at konkludere, at budgetforslaget både indholdsmæssigt og økonomisk er uansvarligt.Flere nyheder