Bornholm tæt på borgerligt flertal: Venstre tøver med at juble

Bornholm tæt på borgerligt flertal: Venstre tøver med at juble
Foto: Jens-Erik Larsen
| 20. AUG 2021 • 13:48
Jakob Marschner
Journalist

20. AUG 2021 • 13:48

Et mandat frem fra 5 til 6, mens Socialdemokratiet går et tilbage fra 8 mandater ved valget til 7 i Jysk Analyses nye meningsmåling for TV2 Bornholm.

Den nye måling er godt nyt for Venstre, men gruppeformand og borgmesterkandidat Søren Schow (V) har ikke travlt med at åbne champagnen.

– Vi er lidt bange for at juble. Men vi er forsigtige optimister, og vi vil selvfølgelig arbejde benhårdt for det, siger han.

– Vi håber, at målingen viser en tendens i den rigtige retning for os. Vi har taget en snak med de andre borgerlige partier, og vi prøver at samle de borgerlige partier. Det er målet, og det har ikke ændret sig. Vores strategi bliver heller ikke ændret af den her meningsmåling, siger Søren Schow.

Søren Schow har ikke noget bud på, hvorfor den nye meningsmåling ser ud, som den gør.

– Det er et godt spørgsmål. Jeg tror faktisk, at det har noget at gøre med det begrænsede antal mennesker, som man spørger. Der skal jo ikke mange opkald til for at flytte nogle procentpoint i sådan en måling, siger han.

– Men Morten Riis (EL) er jo viceborgmester, og Thomas Thors (S) er borgmester, og jeg kandiderer til borgmesterposten. Vores tre partier har måske været lidt mere synlige i den seneste tid.

– Jeg tror også, at folk er blevet mere opmærksomme på, at der snart er valg. Alle partierne har skruet op for profileringen, også på nettet. Og så tror jeg også, at bornholmerne godt kan se, at Venstre er et stabilt foretagende, og at vi arbejder godt og fornuftigt for vores politik, siger Søren Schow.

Tror du, at sagen om spærretiden spiller ind på, at Socialdemokratiet går tilbage i målingen?

– Det ved jeg ikke med sikkerhed, men jeg tror da, at spærretiden har haft en betydning. Det er jo en sag, der har været debatteret kraftigt, og der har nok været nogle folk, der tidligere ikke har været så opmærksomme på bornholmsk politik, der har set, at vi har trukket overskrifter over hele landet. Jeg skal ikke kunne udelukke, at det har haft en betydning.