DF tror ikke at ny meningsmåling holder vand

DF tror ikke at ny meningsmåling holder vand
Foto: Jens-Erik Larsen
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | 20. AUG 2021 • 12:13
Jakob Marschner
Journalist
KOMMUNALVALG | BORNHOLM
20. AUG 2021 • 12:13

Jysk Analyses nye meningsmåling for TV2 Bornholm, der viser stort set dødt løb mellem Socialdemokratiet og Venstre, kommer ikke til at holde på valgdagen i november. I hvert fald ikke hvis man spørger gruppeformand Linda Kofoed Persson (DF).

– Det er lige så usandsynligt, at meningsmålingen her holder, som det plejer at være. I min tid i politik har jeg endnu ikke oplevet, at en meningsmåling holdt vand. Jeg synes altid, at resultatet ender ret langt fra, hvad målingerne har vist, siger hun.

– Sådan har jeg det også denne gang. Jeg tror ikke på, at den her meningsmåling holder vand. Hvis man bare tager vores egne målinger, ligger de altid mellem tre og fem procentpoint under det faktiske valgresultat, og det har jeg en tyrkertro på, at den her også gør, siger Linda Kofoed Persson.

Den nye meningsmåling giver Dansk Folkeparti netop tre procentpoint færre stemmer og et mandat færre, end partiet fik ved valget for snart fire år siden. DF vil ikke gøre noget anderledes i konsekvens af målingen, siger Linda Kofoed Persson.

– Målingen her får os ikke til at gøre noget, som vi ikke ville have gjort alligevel. Vi vil blive ved at være meget aktive på de sociale medier, hvor vi her på Bornholm er mere end dobbelt så store som Socialdemokratiet på Facebook. Og ellers skal vi jo ud og vise folk, hvad vi kan. Men det havde vi jo gjort alligevel, siger hun.

– Målingen viser, at Bornholm er meget mere usikker, end Bornholm har været indtil nu, også for Socialdemokratiet. Når Socialdemokratiet går tilbage, og Venstre går frem, er der nogle vælgere, der flytter sig, siger Linda Kofoed Persson.