Bornholm får snart grønne pædagoger

Bornholm får snart grønne pædagoger
Videndag i praktikken blev afholdt i tirsdags i samarbejde mellem Pædagoguddannelsen på Bornholm og de faglige organisationer. Pressefoto
NOTITS | 22. FEB 2024 • 16:28
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
22. FEB 2024 • 16:28

Bornholms kommende pædagoger vil gå forrest i den grønne omstilling og i kampen for en mere bæredygtig pædagogik.

Tirsdag eftermiddag var over hundrede bornholmske pædagogstuderende og pædagoger samlet på Campus for at sætte fokus på håb og handling i det pædagogiske arbejde.

– Dagen viste med tydelighed, at de kommende pædagoger på Bornholm er optagede af, hvordan de sammen skaber mere bæredygtighed i deres kommende arbejdsliv – både ved at gå forrest i den grønne omstilling til inspiration for kommende generationer - men også ved at fokusere på mere bæredygtige samværsformer, hvor der skabes langsommelig tid til nærvær og fælles fordybelse med både børn, unge og voksne, fortæller Anja Michelle Frimand, lektor og praktikkoordinator for Pædagoguddannelsen Bornholm.

Oplægsholder var forsker og docent ved København Professionshøjskole, Unni Lind, der med sin forskning gjorde både studerende og praktikvejledere klogere på, hvordan arbejdslivets betingelser får betydning for den kollektive trivsel og pædagogiske kvalitet i dagtilbud.

Med afsæt i det fælles oplæg kom deltagerne selv til orde i fire forskellige workshops, hvor der var fokus på grøn pædagogik, etik, håb og drømme for fremtidens pædagogiske arbejde. Også erfaringerne fra programmet De små børns Bornholm blev delt på dagen i en lytteworkshop.

Videndagen blev arrangeret i samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole og de faglige organisationer, BUPL og Socialpædagogerne på Bornholm.

Fremover vil pædagogerne på Bornholm have mere fokus på den grønne omstilling. Pressefoto