Borgerforening lægger uro bag sig: Nu giver vi den en skalle

NYHED | ABONNENT | 24. MAR 2023 • 10:48
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. MAR 2023 • 10:48

Tejn Borgerforening valgte fire nye medlemmer af bestyrelsen.

– Vi havde en fredelig generalforsamling i Tejn Borgerforening med 58 deltagere.

Det fortæller borgerforeningens formand, Brita Hansen, efter generalforsamlingen torsdag aften i Tejn Medborgerhus.

En artikel i Bornholms Tidende forleden, "Uro i Tejn Borgerforening", kunne ellers have lagt op til noget andet. Artiklen blev til efter et anonymt brev til avisen om blandt andet dårligt samarbejde i bestyrelsen, hvilket skulle være årsag til, at flere bestyrelsesmedlemmer ville gå af.

Formand Brita Hansen medgav, at der var uro, hvilket hun betegnede som personfnidder og brok. "Jeg er måske ikke god nok til at fortælle, hvordan alting hænger sammen, fordi jeg har været med i så mange år, og fordi det er gået godt i så mange år", sagde Brita Hansen i artiklen.

Brita Hansen kaldte i beretningen på torsdagens generalforsamling den seneste periode for en turbulent tid for bestyrelsen:

– Der er ikke så meget at sige om det, men jeg håber og vil bestræbe mig på, at det bliver bedre fremover. Vi må alle arbejde på at finde det gode samarbejde frem igen, som vi tidligere har haft.

Fire nye i bestyrelsen

Formanden siger efter generalforsamlingen:

– Der var ikke mange spørgsmål, men man var uforstående over for, at nogen havde brug for at lufte vores interne problemer i bestyrelsen offentligt med en anonym henvendelse til Tidende. Jeg fik stor anerkendelse for mit arbejde i bestyrelsen, så nu glæder jeg mig til at komme i gang med arbejdet sammen med min nye bestyrelse.

Der blev valgt fire nye medlemmer ind i bestyrelsen, og Brita Hansen glæder sig blandt andet over, at en børnefamilie nu er repræsenteret i bestyrelsen.

– Vi har taget en god snak, og alle i bestyrelsen er indforståede med, at vi giver den en skalle, siger Brita Hansen.

Bestyrelsen består fremover af de tre "gamle" medlemmer – Brita Hansen, Kirsten Gehrcke og Lise Kristiansen – og de fire "nye" – Sonia Clifling, Rasmus Baldus, Marianne Langhave og Inger Kaspersen.

Bestyrelsen konstituerer sig selv med formand, næstformand og kasserer i begyndelsen af april.

Nyt skur og sauna

Der venter den nye bestyrelse mange opgaver med vedligeholdelsen af de tiltag, man allerede har i gang, og nye tiltag, der er planer om.

Brita Hansen glæder sig over, at generalforsamlingen nedsatte en arbejdsgruppe til at arbejde med planerne om et omklædningsskur til de badende i lagunen, og at bestyrelsen fik accept til at gå videre med planerne om en udskiftning af saunaen.

– Saunaen og vildmarksbadet blev etableret for LAG-midler i 2014. Vi har for kort tid siden taget et nyt vildmarksbad i brug, og saunatønden trænger også gevaldigt til en udskiftning. Saunaen er virkelig populær og har kørt næsten i døgndrift i ferier og weekender. Tønden er af træ og står der jo i al slags vejr og bliver varmet op til 100 grader. Så træet arbejder, og tønden er slidt og utæt, siger Brita Hansen.

Generalforsamlingen gav bestyrelsen bemyndigelse til at bruge op til 60.000 kroner til en ny saunatønde.

Tak til de frivillige

Brita Hansen orienterede i beretningen om de mange tiltag i byen, og hun glædede sig især over livet på havnen.

– Tejn er blevet et in-sted og målet for mange turister og herboende. Der er "gang i den" på en sommerdag, hvor bilerne holder tæt på hele havnen.

Bria Hansen glædede sig over stor tilslutning til arrangementerne og fremhævede sankthansfesten som et arrangement, der slog alle rekorder.

– Det kræver mange hænder, så jeg håber, der er nogle som vil støtte op om vores arbejde og give en hånd med. Det har vi altid været gode til i Tejn, så det skulle gerne blive ved på denne måde, sagde Brita Hansen og havde en stor tak til de mange frivillige i Tejn.

– Der er mange foreninger i Tejn, som udbyder et stort antal aktiviteter til deres medlemmer. Jeg vil gerne hylde alle de frivillige i byen, I gør et kæmpe arbejde. Trollingdagene i april viser også byens sammenhold. Cirka 150 frivillige deltager og gør arrangementet til en stor oplevelse for fiskerne.

320 medlemmer

Tejn Borgerforening havde sidste år 320 husstande som medlemmer.

– Jeg mener, det gør os til en af de største borgerforeninger på øen. Det er jeg både stolt og ydmyg over. Det er fantastisk at mærke, den opbakning, sagde Brita Hansen.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning