Bofa: Containerpladser bliver til genbrugspladser – og sorte sække bliver forbudt

| 4. NOV 2019 • 14:45
Af:
redaktionen

4. NOV 2019 • 14:45
Bofa er i fuld gang med det store arbejde med at implementere visionen om et samfund uden affald i 2032, som det hedder i visionen "Bornholm viser vej – uden affald 2032".

De første tre tiltag begynder at vise sig på containerpladserne, og de træder i kraft til januar, fortæller Bofa:

Først og fremmest omdøbes containerpladserne til genbrugspladser.

– Navneændringen vil give et signal om, at affald ikke bare skal i containeren, men genbruges eller genanvendes, lyder det i en pressemeddelelse.

2: Der bliver sat nye skilte på pladserne.

– Bofa har valgt bruge det gennemprøvede og næsten landsdækkende affaldspiktogramsystem fra Kommunernes Landsforening og Miljøstyrelsen. Vi starter med at udrulle systemet i Rønne og fortsætter derefter ude på øen, lyder det.

3: Sorte affaldssække udfases.

– Bofa har valgt at stramme op, når det gælder aflevering af affald på genbrugspladserne. Det skal ikke længere være muligt at benytte sorte affaldssække. En minutiøs gennemgang af affaldscontainerne afslørede, at cirka en tredjedel af det afleverede affald var lagt i en forkert container – typisk småt brændbart-containeren, oplyser Bofa, som derfor nu indfører gennemsigtige sække, når affaldet skal afleveres på genbrugspladsen.

– Bofa håber, at tiltagene tilsammen vil sætte fokus på en bedre, og mere miljørigtig, sortering af det bornholmske affald på øens seks genbrugspladser.